Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Venemessut 25 pelastamassa Itämerta

Venemessut on mukana pelastamassa Itämerta John Nurmisen Säätiön kanssa

Majakka Itämeren rannalla
Kuva: Lasse Hendriks

Lisätietoja

Teija Armanto
viestinnän asiantuntija
Messukeskus
teija.armanto@messukeskus.com
+358 50 376 0804

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene Båt nostaa vuosittain esille vastuullisuutta ja ympäristön, erityisesti merien ja sisävesistöjen, suojelun eteen tehtyä arvokasta työtä. Ensi helmikuussa venemessuilla kuullaan tässä yhteydessä erityisesti messujen kumppanin John Nurmisen Säätiön työstä ja tavoitteista. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 25 Båt järjestetään 7.–16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa.

Venemessut antaa vuosittain näkyvyyttä yhdelle vastuullisuuskumppanille. Ensi vuonna vastuullisuuskumppani on John Nurmisen Säätiö. Helsingin Messukeskuksen tavoitteena on tukea suomalaista elinkeinoelämää ja haluaa erityisesti olla myös mukana vastuullisessa toiminnassa.

John Nurmisen Säätiö on yksi Itämeren alueen merkittävimmistä säätiöistä. Säätiö tekee konkreettista merensuojelutyötä ja varmistaa, että meren tarinat välittyvät myös tuleville sukupolville. Säätiön meriympäristötyössä parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa.

”John Nurmisen Säätiön missio ja toiminta on erittäin arvokasta ja tärkeää kaikille. Yhdessä pääsemme parhaisiin tuloksiin ja jokainen voi vaikuttaa valinnoillaan ympäristön tilaan. Tahdomme tuoda tätä viestiä esille myös venemessuilla”, toteaa Vene Båt -messuista vastaava liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari.

”Venemessut on erinomainen paikka tavata merestä kiinnostuneita ihmisiä ja tuoda esiin meren merkitystä ja suojelun tärkeyttä. Merta suojellaan maalta käsin, mutta meillä on myös paljon kerrottavaa pintaa syvemmältä – miltä pinnan alla näyttää, minkälaisia tarinoita meren pohjassa makaavat hylyt paljastavat tai miten meri on muuttunut satojen vuosien aikana kartoilla”, kertoo John Nurmisen Säätiön viestintäpäällikkö Johanna Suni.

Itämeri tarvitsee kaikkien apua

Itämeren ongelmat konkretisoituvat erityisesti kesäisin. Rehevöityminen on Itämeren ongelmista suurin ja samalla myös merkittävin luontokadon aiheuttaja. Sinilevälautat, sameat vedet ja lajikato lisääntyvät entisestään, jos merten suojeluun ei kiinnitetä riittävästi huomiota. John Nurmisen Säätiön työ rahoitetaan pääasiassa lahjoitusvaroin ja jokainen voi auttaa Itämerta lahjoittamalla säätiölle ja toimimalla vastuullisesti arjessaan.

ihminen roskapussin kanssa

10 vaikuttavinta vinkkiä Itämeren suojelemiseen


Helsingin kansainväliset venemessut helmikuussa
Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 25 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 7.–16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

www.venemessut.fi #venemessut
www.messukeskus.com/vastuullisuus


Yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa on osa Helsingin Messukeskuksen tapahtumissaan tekemää vastuullisuustyötä. Messukeskus tekee pitkäjänteistä työtä taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun saroilla. Vuonna 2023 Messukeskus toi pääkaupunkiseudulle 187 miljoonan euron tulovirran ja messutoiminnan työllisyysvaikutus oli 2535 henkilötyövuotta. Ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sertifioitiin vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä. Tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030. Vastuullisuus on keskeinen osa Messukeskuksen strategiaa, jossa linjataan sen olevan ennen kaikkea tekoja.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi yhteistyöstä:

Haku