Digimuseo
Voit tutustua erilaisiin näyttelyihin verkossa. Säätiön työtä, kokoelmia, ajankohtaisia merellisiä aiheita ja kirjojen teemoja esittelevät näyttelyt ovat maksuttomia.
Sodan sumua
Näyttelyssä pääset sukeltamaan Itämeren sotaisan pinnan alle ilman sukelluslaitteita! Matkaat Juha Flinkmanin ja Jouni Polkon Sodan sumua -kirjan tarinoihin ja tutustut pinnan alla hämmästyttävän hyvin säilyneisiin ensimmäisen maailmansodan aikaisiin hylkyihin.
Itämeren perintö
Myyttejä, uhkia, rohkeutta ja toivoa – Itämeren pelastamiseen liittyy paljon tunteita, tarinoita ja toimintaa.
Näyttelyssä tutustut John Nurmisen Säätiön laajaan taide- ja karttakokoelmaan ja vaikuttavaan ympäristötyöhön sekä pääset haastamaan itsesi Itämeren pelastajana.
Lintuja Itämerellä
Ammattikuvaajana, majakka-aktiivina ja luonnon ystävänä tunnettu Raimo Sundelin on kuvannut saaristoa vuosikymmenten aikana tuhansilla luontoretkillään. Sundelinin taltioimista kuvista on koottu Itämeren linnuista kertova näyttely. Diginäyttelyyn voi tutustua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Matka meren maahan
Lähde elämysmatkalle Saaristomerelle, jonka tuhannet saaret ja moni-ilmeinen kulttuuriperintö ovat maailman ainutlaatuisimpia. VR-kokemuksessa kertojaääni johdattaa sinut Turunmaan saaristoon vaihtuvien 360°-videokuvien avulla.
Nautiluksesta Arandaan
Merentutkimus on kautta vuosikymmenten vaatinut tutkijoilta rohkeutta, pitkäjänteisyyttä ja intohimoa. Virtuaalisessa näyttelyssä noustaan Arandan vihreälle kannelle, kuullaan Itämeren kohinaa ja sukelletaan tutkimusmatkojen tunnelmiin myös molemmilla jäämerillä.
Menneet näyttelyt:
Meren muisti / Havets Minne
Valokuvaaja Raimo Sundelinin tutkimusmatkojen kuvallinen ja sanallinen kertomus Itämerestä. Museossa oli esillä Bengtskärin, Lågskärin, Märketin ja Kylmäpihlajan majakkasaaret.
Arktinen ruletti
Näyttely kertoi arktisista löytöretkistä ja niillä mukana olleiden tutkimusmatkailijoiden kokemuksista.
Kokoelman helmet
John Nurmisen Säätiön kokoelman helmet tutustutti säätiön historiaan, kokoelmiin ja toimintaan. Museossa oli esillä säätiön Pohjolan karttojen parhaimmistoa sekä Koillisväylän ja sen etsijöiden Willem Barentsin ja A. E. Nordenskiöldin tarinat.