Hyppää sisältöön

Digimuseo

Voit tutustua erilaisiin näyttelyihin Digimuseo.fi -palvelussa. Säätiön työtä, kokoelmia ja kirjoja esittelevät näyttelyt ovat maksuttomia.

Lågskärin majakka ja talo iltahämyssä

Itämeren perintö

Myyttejä, uhkia, rohkeutta ja toivoa – Itämeren pelastamiseen liittyy paljon tunteita, tarinoita ja toimintaa.

Näyttelyssä tutustut John Nurmisen Säätiön laajaan taide- ja karttakokoelmaan ja vaikuttavaan ympäristötyöhön sekä pääset haastamaan itsesi Itämeren pelastajana.

Saaristo ja mökki
Kuvassa meren ihmeitä tarkkailemassa merianalyytikko Siru Tasala (vas.) ja tutkija Anne Mari Lehto (oik.) SYKEstä.

Nautiluksesta Arandaan

Merentutkimus on kautta vuosikymmenten vaatinut tutkijoilta rohkeutta, pitkäjänteisyyttä ja intohimoa. Virtuaalisessa näyttelyssä noustaan Arandan vihreälle kannelle, kuullaan Itämeren kohinaa ja sukelletaan tutkimusmatkojen tunnelmiin myös molemmilla jäämerillä.

Matka meren maahan

Lähde elämysmatkalle Saaristomerelle, jonka tuhannet saaret ja moni-ilmeinen kulttuuriperintö ovat maailman ainutlaatuisimpia. VR-kokemuksessa kertojaääni johdattaa sinut Turunmaan saaristoon vaihtuvien 360°-videokuvien avulla.

Matalia kallioita merellä aurinkoisena päivänä

Menneet näyttelyt:

Meren muisti / Havets Minne

Valokuvaaja Raimo Sundelinin tutkimusmatkojen kuvallinen ja sanallinen kertomus Itämerestä. Museossa oli esillä Bengtskärin, Lågskärin, Märketin ja Kylmäpihlajan majakkasaaret.

Korkea kallio, jossa näkyy raitoja

Arktinen ruletti

Näyttely kertoi arktisista löytöretkistä ja niillä mukana olleiden tutkimusmatkailijoiden kokemuksista.

Piirroskuva jäävuorista ja pingviineistä Melville Bay

Kokoelman helmet

John Nurmisen Säätiön kokoelman helmet tutustutti säätiön historiaan, kokoelmiin ja toimintaan. Museossa oli esillä säätiön Pohjolan karttojen parhaimmistoa sekä Koillisväylän ja sen etsijöiden Willem Barentsin ja A. E. Nordenskiöldin tarinat.

Antiikkikartta Pohjanmerestä ja Itämerestä

Haku