Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Tapahtumat
Itämeripäivä 29.8.

Itämeripäivä 29.8.

29.8.2024

lokaatio ikoni

Ympäri Itämeren

Itämeripäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tekojen parissa.

Haluisitko tietää miltä näyttää merentutkimusaluksessa? Lähtisitkö Itämeri-aiheiseen näyttelyyn? Tai haluaisitko nauttia herkullisen Itämeri-aterian kesäisen meren äärellä? Löydät kaikki Itämeripäivän tapahtumat ja ideat osoitteesta itämeripäivä.fi

John Nurmisen Säätiön tapahtumat

Itämerifest

klo 12.00-19.00
Pakkahuoneenlaituri, Helsinki

Itämerifest on koko perheen merellinen ilmaistapahtuma Helsingissä Pakkahuoneenlaiturilla. Itämeripäivänä 29.8.2024 klo 12 – 19 järjestettävässä tapahtumassa pääsee tutustumaan merentutkimusalus Arandaan, sen laitteistoihin ja aluksella tehtävään tutkimukseen. Laiturialueen teltoissa kerrotaan muun muassa Itämeren hylyistä, vesistöjen suojelusta sekä ympäristöystävällisestä veneilystä ja ruokavaliosta. Lapsille on tarjolla jännittävä jätevesityöpaja ja hauskoja tietokilpailuja palkintoineen.


Suomen suurin pulahdus Hietsussa

klo 17.30-18.30
Hiekkarannantie 11, Helsinki

Kaksi henkilöä menossa uimaan

Tule Hietsuun toteuttamaan Suomen suurinta pulahdusta ja juhlistamaan Itämerta! Kellon lyödessä kuusi kastaudumme veteen – jokainen voi pulahtaa omalla tyylillään. Voit vain kahlata vedessä tai uiskennella antaumuksella. Kokeneemmat avovesiuimarit voivat uida pidemmän lenkin Uimaliiton opastuksella.

Kaksi henkilöä hyppäämässä mereen
Kuva Petri Anttila

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Haku