Hyppää sisältöön

Diili hyväntekeväisyyshuutokauppa

Punaiset mökit meren rannalla

John Nurmisen Säätiö järjesti Huutokaupat.comissa hyväntekeväisyyshuutokaupan. Myytävät kohteet jäivät yli Nelosen Diili-ohjelman televisiossa esitettävästä jaksosta, jossa säätiö oli mukana. Kohteista saatavat tuotot ohjautuivat lyhentämättömänä Itämeren pelastamiseen. Huutokauppa käynnistyi 12.4.2021 ja on nyt päättynyt. Huutokaupan tulot käytettiin Itämeren ja sen perinnön suojelutyöhön.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä. Sen monimuotoisuus on uhattuna ja ilmastonmuutos kiihdyttää sen ongelmista laajamittaisinta, rehevöitymistä. Itämerellä on paitsi ainutlaatuinen luonto ja ekosysteemi, myös kulttuuriperintö, joka on yhtä verevä ja monimuotoinen kuin sen historia ja asukkaat. Kulttuurin valtavirtaistuessa ja perimätiedon kadotessa vaarana on, että tuhansien vuosien hiljainen tieto, ymmärrys merestä, katoaa. John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Tuloksilla mitattuna säätiö on yksi Itämeren alueen vaikuttavimmista Itämeren suojelutoimijoista. 

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Haku