John Nurmisen Säätiö järjestää Huutokaupat.comissa hyväntekeväisyyshuutokaupan. Myytävät kohteet jäivät yli Diili-ohjelman maanantaina 12.4. televisiossa esitettävästä jaksosta, jossa säätiö oli mukana. Kohteista saatavat tuotot ohjautuvat lyhentämättömänä Itämeren pelastamiseksi. Huutokauppa käynnistyy maanantaina 12.4. klo 22.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä. Sen monimuotoisuus on uhattuna ja ilmastonmuutos kiihdyttää sen ongelmista laajamittaisinta, rehevöitymistä. Itämerellä on paitsi ainutlaatuinen luonto ja ekosysteemi, myös kulttuuriperintö, joka on yhtä verevä ja monimuotoinen kuin sen historia ja asukkaat. Kulttuurin valtavirtaistuessa ja perimätiedon kadotessa vaarana on, että tuhansien vuosien hiljainen tieto, ymmärrys merestä, katoaa. John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Tuloksilla mitattuna säätiö on yksi Itämeren alueen vaikuttavimmista Itämeren suojelutoimijoista.

Osallistu Nelosen Diili-ohjelmassa nähtyjen tavaroiden online-huutokauppaan. Huutokaupan tulot käytetään Itämeren ja sen perinnön suojelutyöhön.

Voit osallistua Itämeren suojelutyöhön myös tekemällä suoran lahjoituksen John Nurmisen Säätiön työhön, lähtemällä kuukausilahjoittajaksemme tai yritystukijaksemme.

Mitä John Nurmisen Säätiö tekee lahjoitusvaroilla?

Vähennetään rehevöitymistä koko Itämeren valuma-alueella
Tietoa Itämerestä

Edistetään Itämeri-tietoisuutta kouluissa ympäristökasvatuksen keinoin yhteistyössä Luonto-Liiton kanssa.
Ympäristökasvatus

Poistetaan Itämeressä jo olevaa fosforikuormaa hoitokalastamalla särkikalaa
Baltic Fish

Kierrätetään ruokokasvustoon sitoutuneita ravinteita rehevöityneistä rantavesistä maalle hyötykäyttöön
Rannikkoruokohanke

Levitetään tietoa tehokkaaksi vesiensuojelutoimeksi havaitusta peltojen kipsikäsittelystä koko Itämeren alueella
Gypsum Initiative

Vähennetään biokaasun tuotantoon liittyviä ravinnepäästöjä koko sen elinkaaren aikana ja edistetään biokaasun kestävyyttä vesiensuojelun näkökulmasta
Sustainable Biogas

Krista Kosonen, näyttelijä

"Olen viettänyt koko elämäni Itämeren ääressä. Lapsuuden kesämuistot liittyvät olennaisesti uimiseen ja rantakivillä hyppelyyn. Teininä kävelin merenrantaa tuijottelemaan kun oma mieli kaipasi rauhoittumista. Nyt aikuisena sekä kotini että kesäpaikkani on Itämeren rannalla ja oma lapseni on oppinut rakastamaan merta- uimista ja merenelävien bongailua. Hyvä tapa auttaa Itämerta on ryhtyä kuukausilahjoittajaksi – aloita jo tänään!"

Mikko Peltola, juontaja, toimittaja

”Rehevöityminen on yksi suurimmista Itämeren uhkista. Itämeri on meidän meri, sitä ei voi vaihtaa. Ryhdy John Nurmisen säätiön kuukausilahjoittajaksi, he tekevät tärkeää työtä Itämeren hyväksi!”