21.10.2021

Evli ja John Nurmisen Säätiö yhteistyöhön Itämeren hyväksi

Evli on aloittanut yhteistyön John Nurmisen Säätiön kanssa. Evlille oman lähimeren suojelu on luonteva askel matkalla hiilineutraaliksi varainhoitajaksi, ja säätiö iloitsee tuesta, jolla voidaan edistää Itämeren hyvinvointia ja sen pelastamista tuleville sukupolville.

Tukea tuloksellisiin hankkeisiin

Evlin tuki Itämeren suojelutyöhön kohdennetaan John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin. Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla, joita ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.

Säätiö on vuosina 2005–2020 käynnistänyt lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 30 on saatu päätökseen. Yhteistyökumppaneiden avulla säätiö on kyennyt merkittävästi vähentämään Itämeren ravinnekuormaa ja myös esimerkiksi pienentämään öljyonnettomuusriskiä. Nyt käynnissä olevissa hankkeissa tutkitaan esimerkiksi rannikkoruovikoiden niiton hyötyjä ja levitetään tietoa peltojen kipsikäsittelystä tehokkaana vesiensuojelutoimena.

Kallisarvoinen kotimeri

”Itämeri on aina ollut lähellä Evlin sydäntä, ja siksi pidämme erittäin merkityksellisenä sitä, että voimme olla mukana auttamassa säätiötä sen vaikuttavassa suojelutyössä,” sanoo Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki.

”Vastuu ympäristöstä korostuu toiminnassamme monella tavalla; vastuullisuus on Evlin yksi strateginen fokusalue ja integroitu osaksi sijoitustoimintaa,” Lehtimäki jatkaa. ”Olemme asettaneet tavoitteeksi sijoitusten hiilipäästöjen puolittamisen 2030 mennessä ja hiilineutraaliuden viimeistään vuonna 2050. Yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa on oiva tapa aidosti vaikuttaa Itämeren hyvinvointiin ja olemme iloisia siitä, että saamme olla mukana tukemassa arvokasta asiaa.”

Työ rehevöitymistä vastaan jatkuu

”Itämeren suojeluhankkeissamme fokusoimme edelleen suurimpaan ongelmaan, rehevöitymiseen. Olemme kiitollisia siitä, että Evli on päättänyt lahjoittaa varoja toimintaan, jolla voidaan hidastaa rehevöitymistä tai pysäyttää se. Evlin ansiosta olemme taas piirun verran lähempänä tavoitettamme: horisontissamme on Itämeri, jossa vesi on kirkasta, ravinteita ja leviä ei ole liikaa, ja pohjalla riittää happea,” luettelee John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja, FT Annamari Arrakoski-Engardt.

Lisätietoja:

FT Annamari Arrakoski-Engardt
Toimitusjohtaja, John Nurmisen Säätiö
annamari.arrakoski-engardt (at) jnfoundation.fi
puh. +358 (0)400 477 878

Maunu Lehtimäki
Toimitusjohtaja, Evli Pankki Oyj
maunu.lehtimaki (at) evli.com
puh. +358 50 553 3000

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. 
www.johnnurmisensaatio.fi

Evli Pankki Oyj
Evli on sijoittamiseen erikoistunut pankki, joka auttaa yhteisöjä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä kasvattamaan varallisuuttaan vastuullisesti. Tuote- ja palveluvalikoima sisältää sijoitusrahastoja, varainhoitoa ja pääomamarkkinapalveluita, vaihtoehtoisia sijoitustuotteita, osakeanalyysia, kannustinjärjestelmien suunnittelu- ja hallinnointipalveluja sekä yritysjärjestelypalveluita. Yhtiö tarjoaa myös asiakkaiden sijoitustoimintaa tukevia pankkipalveluita. Evli on Suomen paras* ja käytetyin** instituutiovarainhoitaja ja tarjoaa Suomen parasta Private Banking -palvelua***. www.evli.com

*Kantar Prospera External Asset Management Finland 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021 -tutkimukset. **Kantar Prospera External Asset Management Finland 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 -tutkimukset. ***Kantar Prospera Private Banking 2019, 2020 Finland -tutkimukset.

Evli ja John Nurmisen Säätiö yhteistyöhön Itämeren hyväksi

Aiheeseen liittyvää