02.05.2022

Hyvinvointia ja puhtautta Itämeren hyväksi

Luonnon monimuotoisuuden eli biodiversiteetin köyhtyminen on ilmastonmuutoksen ohella kohonnut merkittäväksi uhaksi ympäristölle ja Itämerelle. Itämeren rehevöityminen vähentää meriluonnon monimuotoisuutta ja tekee Itämerestä haavoittuvan ilmastonmuutoksen vaikutuksille.

Halpakauppaketju Tokmanni osoittaa, miten kauppa voi omassa toiminnassaan ja arvoketjussaan ottaa huomioon tekijät, jotka edistävät monimuotoisuuden säilymistä ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Tokmanni tarjoaa myös asiakkailleen helpon tavan auttaa luonnon monimuotoisuuden säilymistä.

Kesällä 2022 Tokmannin asiakkaat osallistuvat Itämeren pelastamiseen ostaessaan Pisara-tuotteita Tokmannilta. Tokmanni lahjoittaa jokaisesta hyvinvoinnin ja puhtauden tuoteryhmän Pisara-tuotteen arvosta yhden sentin John Nurmisen Säätiön kautta Itämeren suojeluun. Aiemmin toteutettujen yhteistyökampanjoiden tuloksena Tokmanni on tukenut säätiön toimintaa yli 100 000 eurolla.

”Tuemme John Nurmisen Säätiötä erittäin mielellämme, sillä säätiön tekemä työ Itämeren suojelemiseksi on konkreettista ja vaikuttavaa. Itämeri valuma-alueineen koskettaa suurta osaa asiakkaistamme ja meitä tokmannilaisia. Tarjoamme asiakkaillemme konkreettisen ja todella helpon keinon osallistua Itämeren suojeluun”, vastuullisuuden projektipäällikkö Terhi Uusitalo Tokmannilta kertoo.

Tavoitteena hyvinvoiva ja puhdas Itämeri

Yhteistyön avulla kertyvä lahjoitus tullaan ohjaamaan John Nurmisen Säätiölle Itämeren pelastushankkeisiin. Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä sekä jakamalla tietoa Itämeren tilasta.

 

Kuva Jukka Nurminen
Kuva Jukka Nurminen

Aiheeseen liittyvää