Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Podcast M/S Itämeri

Hyppää merenpelastajien kyytiin – kuuntele kesän kuumin podcast M/S Itämeri

Minkälaisen sopan kalastaja keittää ensitreffeille?
Mikä on M/S Itämeren myrkyllisin cocktail ja mitä se maksaa?
Hyppää kyytiin. Ja varoitus, tämä ei ole mikään huviristeily, etkä pääse edes diskoon.


Itämeri kätkee aaltojen alle upeita meriajokasniittyjä, jääkaappeja, miinoja ja lannoitteita. M/S Itämeri on merenpelastajien alus, jolta sukelletaan pinnan alle katsomaan, miten elämä maan päällä vaikuttaa Itämereen.

Kuuden jakson mittaisella merimatkalla pääset seilaamaan asiantuntijoiden kanssa sinilevälautoilla, lapioimaan lannoitteita satamissa ja sukeltamaan meren hautausmaalle.

John Nurmisen Säätiön Maija Soljanlahti ja Säde Mäkipää tarjoavat kemikaalicocktailin, jollaista et laivan baarista saa.

Uusi jakso julkaistaan joka keskiviikko 5. kesäkuuta alkaen. M/S Itämeri on kuunneltavissa Spotifyssa, iTunesissa ja Suplassa. Podcastin tuottaa Jaksomedia.

Jakso 1: Merihirviöistä suurin

Tässä jaksossa puhutaan siitä, minkälaisia vaaroja pinnan alla piilee. Kauppalaiva s/s Leena katosi toisen maailmansodan jälkeen Gotlannin edustalla. Mitä sille tapahtui? Entä miksi ihminen valuttaa veteen vaarallisia aineita, joiden tuhovoimaa ei vielä kunnolla tunneta?

Merenpelastajien hytissä vieraina ovat John Nurmisen Säätiön kokoelmapäällikkö Maria Erkheikki ja projektipäällikkö Juulia Suikula.

Jakso 2: Kuuman meren äärellä

Toukokuussa Itämeren rannoilla uimavesi on ollut poikkeuksellisen lämmintä. Viime kesänä äärimmäiset helleaallot pyyhkäisivät merten yli. Kärsiikö Itämeri seksihelteestä? Säde ja Maija pohtivat, kuinka ihminen ja siika selviytyvät kuumenevissa oloissa, ja kuinka holtittomasti sinilevä voi lisääntyä. 

Merenpelastajien hytissä vieraina ovat planetaarisen terveyden lääkäri Mikaela Grotenfelt-Enegren sekä meteorologi ja kirjailija Kerttu Kotakorpi.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Kuuntele lisää

Haku