Hyppää sisältöön

Mitä voimme oppia Itämeren historiasta, Tiina Mertanen?

Suomen kansallismuseossa avautuu tänä kesänä kaksikin näyttelyä, joilla on suora kytkös Itämereen. Suomen kansallismuseon museopalvelujohtaja Tiina Mertanen kertoo podcastissa sekä Rohkeus, rakkaus, vapaus! että Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyistä.

Kansallismuseossa avautunut Rohkeus, rakkaus, vapaus! kumpuaa Tove Janssonin ja muumien elämänarvoista ja filosofiasta.

Merikeskus Vellamon näyttely Kohtalona Ruotsinsalmi on puolestaan pitkän tutkimustradition sadonkorjuun hetki. Se visualisoi jo hieman unohdetunkin taistelun ennennäkemättömällä tavalla. Merikeskus Vellamo on mukana #MEIDÄNMERI-kampanjassa pelastamassa Itämerta ja sen perintöä tuleville sukupolville.

Minun Itämereni on podcast, joka antaa äänen ihmisille, joille Itämeri on ammatti, elämäntapa tai intohimo. Podcastissa tavataan muun muassa meribiologi, kalastaja, merihistorian tutkija, taiteilija, luotsi ja purjehduskoulun omistaja. Vieraita yhdistää rakkaus Itämereen, mutta jokaisella heistä on oma meren äärelle johtava polkunsa. Minun Itämereni -podcastissa vieraat kertovat tärkeimmät Itämereen liittyvät tarinansa säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardtille.

Studiossa Annamari Arrakoski-Engardt sekä Tiina Mertanen
Podcast-vieraana Kansallismuseon Tiina Mertanen.

Kuuntele Spotifyssa, iTunesissa tai Suplassa
Kaikki Minun Itämereni -podcastit

Lue seuraavaksi

Haku