Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Aktia ja John Nurmisen Säätiö säästävät yhdessä Itämerta jälkipolville

Aktia ja John Nurmisen Säätiö säästävät yhdessä Itämerta jälkipolville

Lisätietoja

Anna Holtari
Head of Brand and Customer Touchpoints
Aktia
anna.holtari@aktia.fi

Vuonna 2021 Aktia päätti osana joulumuistamisiaan lahjoittaa merkittävän avustuksen Itämeren suojelutyöhön John Nurmisen Säätiön kautta. Lahjoitus kohdennetaan konkreettisiin, tuloksellisiin Puhdas Itämeri -hankkeisiin. Joululahjaa täydensi yhteistyö Atlantin yli soutaneen Two Rowing Finns -tiimin kanssa.

”Me John Nurmisen Säätiössä olemme hyvin kiitollisia Aktian tuesta, joka kohdennetaan Puhdas Itämeri -hankkeisiimme. Yhteistyömme tarkoittaa, että pystymme jatkamaan konkreettisia, mitattavia toimiamme ja olemme jälleen askeleen lähempänä puhdasta Itämerta”, säätiön toimitusjohtaja, FT Annamari Arrakoski-Engardt sanoo.

Ajattele pidemmälle – puhdas Itämeri myös tuleville sukupolville

Suurin osa Aktian toimipisteistä sijaitsee Itämeren äärellä, ja luonnossa liikkuminen, mökkeily ja veneily ovat monille aktialaisille ja pankin asiakkaille tärkeitä tapoja palautua arjen kiireestä. Aktiassa vaalitaan tätä mahdollisuutta ja, Ajattele pidemmälle -ajatusmaailman mukaisesti, halutaan pitää huolta siitä, että Suomelle merkityksellinen meriluonto ei köyhdy.

Vastuullisuus integroitu Aktian sijoitustoimintaan…

Aktia on sitoutunut YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin ja siten huomioimaan toiminnassaan ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintotapaan liittyvät vastuullisuustekijät. Aktialla on varainhoitajana mahdollisuus vaikuttaa sijoituksiensa kautta positiivisesti ympäristöön ja yhteiskuntaan sekä mahdollistaa kehitystä kohti kestävämpää tulevaisuutta. Esimerkiksi Aktian osakerahastojen hiilijalanjälki on 56 % pienempi kuin vertailumarkkinoiden.

Aktia osallistuu myös ilmastonmuutosta hillitseviin sijoittaja-aloitteisiin, esimerkkeinä Climate Action 100+ ja Science Based Targets (SBTi). Aktia raportoi Carbon Disclosure Project -ohjelmalle toimintansa vaikutuksista ilmastoon ja kannustaa CDP-kampanjoiden kautta muita yhtiöitä aloittamaan ilmastoraportoinnin. Aktia on myös Task Force on Climate-related Financial Disclosures -raportointisuositusten julkinen tukija.

…ja myös omaan arkeen

Aktian päätoimipiste sijaitsee kansainvälisen BREEAM Very Good -ympäristöluokituksen saaneessa kiinteistössä ja on saavuttanut WWF Green Office -merkin. Sen myötä organisaatioon on jalkautettu ekotehokkaita käytäntöjä, ja jokapäiväisen toiminnan ympäristövaikutusten vähentämisestä on järjestetty koulutuksia ja tempauksia. Aktian tavoitteena on pienentää omaa hiilijalanjälkeään muun muassa energian ja paperin kulutuksen osalta. Valituissa toimipaikoissa on siirrytty vihreään sähköön.

Ilmastostrategia ohjaa kohti kestävämpää tulevaisuutta

Aktia on laatinut lisäksi koko konsernin laajuisen ilmastostrategian, joka koskee varainhoitoa, sijoituksia, luotonantoa ja Aktian omaa toimintaa. Ilmastostrategian mukaisesti tavoitteena on hiilineutraalius sijoitussalkuissa vuoteen 2050 mennessä. Luotonannossa tavoitteena on hiilipäästöjen ja -altistumisen pienentäminen luomalla ilmastoa tukevia vastuullisia kriteereitä. Aktia-konsernin oman toiminnan osalta tavoitteena on muun muassa nettohiilineutraalius vuokrattujen toimitilojen energiankulutuksen osalta vuoteen 2030 mennessä.

Two Rowing Finns -yhteistyöllä lisänäkyvyyttä Itämerelle

Aktia on myös yksi juuri valtameren ylittäneen Two Rowing Finns -kaksikon pääyhteistyökumppaneista. Atlantin ylittäminen soutaen vaati osaamista, rohkeutta ja saumatonta yhdessä tekemistä, jotka ovat myös Aktian arvoja. Osallistuessaan kansainväliseen soutukilpailuun kaksikko keräsi lisäksi varoja John Nurmisen Säätiölle ja Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. Yhteistyö teki Itämeren haasteet entistä näkyvämmiksi Aktian henkilökunnalle ja asiakkaille, ja soutajien saama mediahuomio on tärkeä tuki Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojelutyölle.


Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 950 henkilöä eri puolella Suomea. Lisätietoa Aktian vastuullisuustyöstä: www.aktia.com/fi/vastuullisuus

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku