Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Ålandsbanken jatkaa John Nurmisen Säätiön päätukijana

Investointi Itämereen on investointi meihin kaikkiin – Ålandsbanken jatkaa John Nurmisen Säätiön päätukijana

Meriajokas Itämeren pohjassa
Meriniittyhanke on esimerkki konkreettisesta työstä, mitä säätiö tekee luontokadon ehkäisemiseksi. Kuva: Pekka Tuuri

Itämeri on enemmän kuin ekologisesti herkkä, matala ja haavoittuvainen vesialue. Se tuottaa meille virkistystä ja elämyksiä. Se on kulkuväylä, ruoka-aitta, historiallisestikin merkittävä yhdysside muuhun maailmaan, merellisen tarinoiden syntysija. Siksi sen suojeleminen on sydämen asia myös Ålandsbankenille, jonka juuret ovat Ahvenanmaalla– keskellä Itämerta.

Luontokato on ihmiskuntaa uhkaava kriisi. Luontokadon ehkäisy on tärkeä teema, sillä ihmisille tärkeät ekosysteemipalvelut perustuvat luonnon toimintaan. Jos luonto ei pysty tarjoamaan elämän edellytyksiä, kuten puhdasta ilmaa ja vettä, ihminenkään ei voi hyvin. John Nurmisen Säätiö ja Ålandsbanken ovat toimineet luontokadon ehkäisemiseksi jo vuosia.

Lahjoitus osana pankin Itämeriprojektia

”Ympäristöprojektien tukeminen on ollut osa toimintaamme jo yli 20 vuotta. Yrityksillä on merkittävä rooli luontokadon pysäyttämisessä ja niillä ei ole varaa olla huomioimatta kestävyyssiirtymän vaikutuksia toimintaympäristöönsä ”, Ålandsbanken Suomen johtaja Anne-Maria Salonius kertoo.

Itämeriprojekti-rahoituksen kautta Ålandsbanken on tukenut lukuisia yrityksiä ja innovaatioita 25 vuoden ajan. John Nurmisen Säätiön päätukijana Ålandsbanken on toiminut vuodesta 2020 lähtien. Vuonna 2023 pankki tuki säätiön toimintaa 80 000 eurolla.

”Haluamme mahdollistaa pitkäjänteisen yhteistyön Itämeren johtavien toimijoiden kanssa, koska Itämeren pelastaminen vaatii kaikkien toimijoiden yhteistyötä. Yhteistyön jatkaminen John Nurmisen Säätiön kanssa on tärkeä keino vaikuttaa suoraan meriluonnon tilaan ja edistää Itämeren hyvinvointia”, Anne-Maria Salonius jatkaa.

Konkreettista parannusta Itämeren tilaan

John Nurmisen Säätiön työtä ohjaavat konkreettisuus, vaikuttavuus ja mitattavat tulokset. Tällä hetkellä säätiö keskittyy ympäristöhankkeissaan luontokadon torjumisen lisäksi muun muassa maa- ja metsätalouden ravinnepäästöjen vähentämiseen sekä haitallisten aineiden kuorman leikkaamiseen. Tärkeä osa säätiön työtä on Itämeri-tiedon välittäminen sekä merellisen kulttuuriperinnön elävöittäminen.

”Ålandsbankenin tuella voimme kertoa meren merkityksestä sekä toimeenpanna suuren mittaluokan merenpelastushankkeita. Itämeren tilan parantaminen vaatii ripeitä tekoja, mutta vielä ei ole liian myöhäistä”, sanoo Annamari Arrakoski-Engardt.


Lue varainhankintajohtajamme Erkki Salon haastattelu Itämeriprojektin sivuilta.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku