Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Ålandsbankenin Itämeriprojekti tähtää vaikuttavuuteen

Ålandsbankenin Itämeriprojekti tähtää vaikuttavuuteen

John Nurmisen Säätiö sai lahjoituksen Itämeriprojektilta 2024. Kuvassa Erkki Salo ja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä ja Crista Hietala Ålandsbankenilta.

Lisätietoja

Crista Hietala
Viestintäjohtaja
Ålandsbanken
crista.hietala@alandsbanken.fi
+358 40 646 3501

Ålandsbankenin Itämeriprojekti on tukenut Itämeren suojelua jo pitkään. Tänä vuonna Itämeriprojekti jakoi 574 000 euroa yhteensä 15 eri toimijalle, joista yksi on John Nurmisen Säätiö.

Vuosien ajan pankki on lahjoittanut projekteille, innovaatioille, Itämeri-toimijoille ja startupeille lähes 5 miljoonaa euroa Itämeren tilan parantamiseksi.

Vuonna 2024 Itämeren tilan parantamiseksi tutkitaan muun muassa merenalaisia viljelyolosuhteita, kehitetään lääkejäämien ja haitallisten mikrobien eliminoimista jätevesistä, vahvistetaan nuorten Itämeri-suhdetta ja kannustetaan erilaisiin Itämeri-tekoihin.

Pitkäaikasta vaikuttavuutta Itämeri-työhön

Yksittäisten projektien rahoittamisen rinnalla Ålandsbankenin Itämeriprojekti tavoittelee vaikuttavuutta pitkäaikaisten yhteistyökumppanien ja vakiintuneiden Itämeri-toimijoiden tukemisella. Se jakaa 270 000 euroa toimijoille, joiden tehtävä on edistää Itämeren hyvinvointia. John Nurmisen Säätiön osuus tästä lahjoituksesta on 80 000 euroa.

Ålandsbanken on säätiön pääkumppani

Lahjoituksellaan Ålandsbanken on John Nurmisen Säätiön pääkumppani. Säätiön tuloksekas Itämeren eteen tehtävä työ rahoitetaan pääosin lahjoitusten avulla. Lahjoitustuella John Nurmisen Säätiö tekee Itämeren suojelutyötä ja vahvistaa ihmisten merisuhdetta.

”Vähennämme ravinnekuormitusta maa- ja metsätaloudesta, torjumme pinnanalaista luontokatoa, ehkäisemme haitallisten aineiden pääsyä mereen sekä poistamme meressä jo olevia ravinteita. Tärkeä osa työtämme on viestiä meren merkityksestä ja kehittää ihmisten merenlukutaitoa – ymmärrystä siitä, miksi merta pitää suojella ja sen hyvinvointiin kiinnittää huomiota. Ålandsbankenin vuosittainen tuki mahdollista tärkeän työmme jatkuvuuden”, kiittää John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.


Lue lisää Itämeriprojektin lahjoituksista vuonna 2024

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Muita yritysyhteistyöuutisia:

Haku