Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Climecon jatkaa John Nurmisen Säätiön yhteistyökumppanina kolmatta vuotta

Rakkaus purjehdukseen motivoi Itämeren suojelemisessa – Climecon jatkaa John Nurmisen Säätiön yhteistyökumppanina kolmatta vuotta

Purjeveneitä merellä purjehduskilpailussa
Kuva: Climecon

Climecon Oy on ollut John Nurmisen Säätiön yritystukijana vuodesta 2020 lähtien. Säätiön konkreettiset teot ja samat arvot koettiin erittäin tärkeiksi syiksi lähteä mukaan yhteistyöhön. Vastuullisuus on Climeconin toiminnan kulmakivi, ja toimitusjohtaja Tommi Uksilalle Itämeren suojelu on erityisen lähellä sydäntä.

Luonnon ja ihmisten hyvinvointi ovat toisistaan riippuvaisia, ja Itämeren rannikkoalueet tarjoaakin kodin noin 85 miljoonalle ihmiselle. Se on koti myös useille uhanalaisille eläinlajeille. Itämeri on kuitenkin yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä, ja siten myös saastuneimmista, meristä. Itämeri on erityisen herkkä ilmastonmuutoksen vaikutuksille, sillä se on matala ja vähäsuolainen sisämerialue. Tämän takia Itämeren suojelutyö on koettu erityisen tärkeäksi Climeconilla: Lahjoituksellaan Climecon on mukana tekemässä konkreettista ja tuloksellista Itämeren suojelutyötä ja varmistamassa, että Itämeren perintö siirtyy myös tuleville sukupolville.

Purjehdus on ollut Climeconin toimitusjohtaja ja yrittäjä Tommi Uksilalle rakas harrastus lapsuudesta saakka.

”Vielä tuolloin rannat olivat vihreänä ahdinparrasta, ahvenruohosta ja syvemmälle mentäessä näkyi laajoja, puhtaita rakkoleväalueita. Sinilevästä ei silloin ollut tietoakaan. Nykyään rannat ja rakkolevät ovat kellertävän levän peittämiä, ja kesällä meri peittyy sinileväpuurosta. Vuosien saatossa tapahtunutta muutosta ei voi olla huomaamatta, puhumattakaan globaaleista muutoksista, kuten jäätiköiden sulamisesta ilmaston lämpenemisen seurauksena. Tämä sai miettimään, mitä voisin yrittäjänä tehdä muutoksen pysäyttämiseksi”, Tommi Uksila sanoo.

”Me Climeconilla olemme erikoistuneet maailman parhaisiin ihmislähtöisiin sisäilmaratkaisuihin, mutta haluamme kantaa vastuumme myös siitä, mitä tapahtuu seinien ulkopuolella, ilmassa, maalla ja merellä. Luonto oli täällä ennen meitä ja pysyy täällä meidän jälkeemme,” Uksila kertoo.

Climecon on ollut hiilineutraali yritys vuodesta 2020 ja pyrkii toiminnallaan jatkuvasti parantamaan oman toimintansa kestävyyttä.

”Haluan kannustaa kaikkia rakennus- ja talotekniikka-alan toimijoista mukaan ilmastotalkoisiin. Jaamme mielellämme omia kokemuksiamme muiden kanssa”, Uksila jatkaa.

Climecon Tommi Uksila purjeveneen kannella
Climeconin toimitusjohtaja Tommi Uksila

Ocean Globe Race 2023
16 vuoden Climeconin ruorissa olon jälkeen yrityksen toimitusjohtaja Tommi Uksila ottaa taukoa ja osallistuu Ocean Globe Race 2023 maailmanympäripurjehdukselle 16 muun intohimoisen purjehtijan kanssa. Ocean Globe Race on retrokilpailu vuoden 1973 Whitbread Round the World -kilpailusta. Alkuperäisestä tapahtumasta tulee kuluneeksi tänä vuonna 50 vuotta. Vuonna 2023 kilpaan lähdetään Spirit of Helsinki -nimisellä purjeveneellä. Edellisen kerran Swan 651 -mallinen Spirit of Helsinki osallistui kilpailuun vuonna 1985 nimellä ”Fazer Finland” ja sijoittui tuolloin kolmanneksi maailman vaativimmassa ja pisimmässä purjehduskilpailussa. Seuraa Tommin ja Spirit of Helsingin matkaa täältä: https://www.facebook.com/spiritofhelsinki
ja https://www.instagram.com/spiritofhelsinki/

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku