Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Itämeren elinvoimaa tuleville sukupolville Nesteen tuella

Itämeren elinvoimaa tuleville sukupolville Nesteen tuella

Rakkohaurua Itämeressä
Kuva: Kirsi Kurki-MiettinenNeste on vuonna 2022 John Nurmisen Säätiön avainkumppanina mukana tukemassa konkreettista ja tuloksellista meriympäristötyötä sekä varmistamassa, että Itämeren perintö siirtyy myös tuleville sukupolville.

Itämeri on tärkeä Nesteelle yhtiön kotipaikkana, ja Nesteellä on liiketoimintaa ja henkilöstöä useassa Itämeren maassa.

“John Nurmisen Säätiöllä on laajaa osaamista ja se tekee konkreettisia tekoja Itämeren pelastamiseksi. Olemme jo aiemmin saavuttaneet hyviä tuloksia yhteistyössä muun muassa Tankkeriturva-hankkeen myötä”, sanoo Nesteen vastuullisuusjohtaja Salla Ahonen.

Itämeren suurimpia ongelmia ovat rehevöityminen ja luonnon köyhtyminen. Myös ilmaston lämpeneminen muuttaa Itämerta ja vaikuttaa monin tavoin vedenalaiseen luontoon sekä kiihdyttää meren rehevöitymistä entisestään. Rehevöitymisen lisäksi Itämeren herkkää luontoa uhkaavat muun muassa lisääntyvä meriliikenne, mikromuovit ja roskaantuminen sekä monenlaiset haitalliset aineet ja ympäristömyrkyt.

”Nesteen tarkoitus on luoda elinvoimaisempi maapallo lapsillemme. Haluamme olla mukana varmistamassa, että myös seuraavat sukupolvet saavat nauttia Itämerestä”,
Salla Ahonen sanoo.

Neste on asettanut vastuullisuudelle korkeat tavoitteet. Vastuullisuusvisio kattaa ilmaston, luonnon monimuotoisuuden, ihmisoikeudet sekä toimitusketjun ja raaka-aineet – jotka kaikki linkittyvät toisiinsa. Neste on sitoutunut siirtymään kohti hiilineutraalia ja luontopositiivista arvoketjua.

”Yhteistyön John Nurmisen Säätiön kanssa tavoitteena on tukea luonnon monimuotoisuuden ja elintärkeiden ekosysteemien suojelua, sekä edistää ja tukea luonnonvarojen kestävyyttä”, Ahonen kertoo.

Nesteen tavoitteena on luoda positiivisia nettovaikutuksia (NPI) luonnon monimuotoisuuteen uusilla toimilla vuodesta 2025 eteenpäin. Lisäksi se varmistaa, että vuoteen 2035 mennessä yhtiön toiminnasta ei aiheudu biodiversiteetin nettohävikkiä (NNL).

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku