Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Itämeren suojelu on Evlille askel kohti hiilineutraalia varainhoitajuutta

Itämeren suojelu on Evlille askel kohti hiilineutraalia varainhoitajuutta

Maisemakuva Itämeren rannalta
Kuva: Lasse Hendriks

Lisätietoja

Mikaela Herrala
Johtaja, markkinointi, viestintä ja sijoittajasuhteet
Evli Oyj
mikaela.herrala@evli.com
+358 50 544 5740

Evli jatkaa kolmatta vuotta John Nurmisen Säätiön avainkumppanina. Evlille Itämeren suojelu on luonteva askel matkalla hiilineutraaliksi varainhoitajaksi. 

Yhteistyö mahdollistaa konkreettisia toimia Itämeren hyväksi

Lahjoitusvaroin toimivalle John Nurmisen Säätiölle yritysyhteistyöt ovat erittäin tärkeitä, sillä säätiön varoista lähes 80 prosenttia tulee yrityksiltä, loput saadaan yksityislahjoittajilta. Lahjoitusvaroilla säätiö tekee valtakuntien rajat ylittäviä hankkeita, joissa yhdistetään eri alojen osaamista Itämeren hyväksi.

Evlin John Nurmisen Säätiölle antama tuki kohdennetaan meriympäristön hyväksi tehtäviin hankkeisiin, joissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia. Evliä yhteistyössä puhuttelee se, että säätiö tekee konkreettisia ja tehokkaita tekoja Itämeren pelastamiseksi.

Ilmastonmuutos kirittää Itämeren suojelua

Itämeren pelastamiseksi tehdyt toimet alkoivat purra 2010-luvulla, jolloin saattoi jo sanoa, että Itämeri voi kohtalaisen hyvin. Ilmastonmuutos on heittänyt kapuloita rattaisiin, sillä sen vaikutukset näkyvät merialueilla ensimmäisenä. Itämeri on vähävetinen murtovesiallas, jossa ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät kaikista merialueista nopeimmin.

”Ilmastonmuutos kumuloi kaikkia Itämeren ongelmia, ensisijaisesti rehevöitymistä. Itämeren tilaa ollaan kuitenkin eri toimien ansiosta pystytty parantamaan, mutta se ei ole vielä ekologisesti kestävällä tasolla, se vaatii vielä kymmeniä vuosia työtä. Ilmastonmuutos toimii hyvänä kirittäjänä uusien toimien kehittämiseksi ja kokeilemiseksi. Saavutetut hyvät tulokset antavat toivoa”, John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt kertoo.

“Ilmastonmuutos edellyttää ennennäkemättömän laajamittaista yhteistyötä. Eri toimijoiden on tehtävä yhteistyötä yli kansallisten rajojen ja toimitusketjujen, kilpailijoiden ja asiakkaiden kanssa. John Nurmisen säätiön työ Itämeren puolesta näyttää, miten pitkäjänteisellä yhteistyöllä voidaan vaikuttaa elinympäristöömme ja saada aikaan muutosta. Meille on iso merkitys sillä, että voimme olla osa tätä yhteistyötä”, Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki sanoo.

Evlin tavoitteena on olla hiilineutraali varainhoitaja vuoteen 2050 mennessä, ja Itämeren suojelu on luonteva askel matkalla kohti tätä. Vastuullinen liiketoiminta luo pitkäaikaista lisäarvoa sijoitustoiminnalle ja pitää Evlin kilpailukykyisenä globaalissa toimintaympäristössä.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku