Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
John Nurmisen Säätiön palvelimelle tehtiin tietomurto

John Nurmisen Säätiön palvelimelle tehtiin tietomurto

Lisätietoja

John Nurmisen Säätiö joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi. Arkistokäytössä olevalle palvelimellemme tunkeutui kiristyshaittaohjelma. Olemme heti tiedon saatuamme ilmoittaneet henkilöille, jotka ovat mahdollisesti suuremman riskin tietoturvaloukkauksen kohteena. Olemme tavoittaneet kaikki kyseiset henkilöt.

Suhtaudumme tietoturvaan vakavasti, ja tietosuojakäytäntömme ovat ajan tasalla. Tästä huolimatta palvelimellemme tunkeutui kiristyshaittaohjelma, jonka tarkoituksena oli kiristää säätiötä lukitsemalla tiedostoja.

Aloitimme välittömästi toimet arkistokäytössä olevalla palvelimella olleiden tietojen suojaamiseksi. Murto havaittiin varhaisessa vaiheessa, ja tilanne saatiin hallintaan nopeasti. Olemme tehneet ohjeiden mukaisesti riskiarvion. Tietoturvamurrosta aiheutunut vahinko on ollut vähäinen, mutta haluamme informoida kumppaneitamme tapahtuneesta. Olemme heti tiedon saatuamme ilmoittaneet henkilöille, jotka ovat mahdollisesti suuremman riskin tietoturvaloukkauksen kohteena. Olemme tavoittaneet kaikki kyseiset henkilöt. Säätiö ei kerää arkaluontoista tietoa esimerkiksi lahjoittajista.

Tietoturvamurrosta on tehty ilmoitus viranomaisille ja tietosuojavaltuutetulle.

Otamme tilanteen vakavasti ja jatkamme asian selvittämistä. Toimimme viranomaisten ohjeiden mukaisesti.


Julkaistu 19.6.
Uutinen päivittyy.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku