Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Laivakäynnit Rauman satamassa edistävät Itämeren suojelua

Laivakäynnit Rauman satamassa edistävät Itämeren suojelua

Rauman satama

Rauman Satama Oy:n ja John Nurmisen Säätiön yhteistyö auttaa Itämerta vuoden jokaisena päivänä. Satamayhtiö tukee säätiön toimintaa 20 eurolla aina kun alus kiinnittyy Rauman satamaan. Vilkkaasti liikennöity satama on tärkeä vienti- ja tuontiväylä, joten Itämeren merkitys näkyy kaikkien suomalaisten arjessa.

Rauma on ollut jo vuosisatojen ajan yksi maamme merkittävimmistä merenkulun kaupungeista. Meri on läsnä asukkaiden päivittäisessä arjessa – sen historia ja nykyaika kulkevat käsi kädessä ja näkyvät katukuvassa. Yhtä tärkeää on tulevaisuus eli se, mitä jätämme seuraaville sukupolville.

– Meri ja sitä kautta myös satama ovat iso osa raumalaisuutta. Ne ovat olleet täällä ennen meitä ja meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että ne ovat täällä myös meidän jälkeemme – entistäkin elinvoimaisempana, Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Janne Virta sanoo.

Tänä päivänä Rauman satama on yksi maamme merkittävimmistä yleisliikennesatamista. Konttisatamana se on volyymiltaan Suomen kolmanneksi suurin. Sataman merkitys esimerkiksi kotimaiselle teollisuudelle on erittäin suuri.

– Satama ja merenkulku tuovat Raumalle ja sitä kautta koko Suomeen hyvinvointia ja kansainvälisyyttä. Rauman sataman merkitys kantaa pitkälle Itä-Suomeen asti, Virta huomauttaa.

Maailmantilanne korostanut Itämeren merkitystä

Edistääkseen omalta osaltaan hyvinvoivaa Itämerta Rauman Satama Oy aloitti helmikuussa 2023 uudenlaisen yhteistyön John Nurmisen säätiön kanssa. Satamayhtiö lahjoittaa jokaisesta Rauman satamaan saapuvasta laivasta lyhentämättömänä 20 euroa John Nurmisen Säätiölle kohdistettuna Itämeren hyvinvoinnin tukemiseen.

Rauman satamassa käy vuosittain arviolta noin 900 laivaa. Siitä on helppo laskea, minkälaisen potin Rauman Satama Oy lahjoittaa vuoden aikana Itämeren hyväksi.

– Summa on iso, mutta myös lahjoituskohde on toiminnassamme yksi tärkeimmistä asioista. Hyvinvoivan Itämeren merkitys ei rajoitu pelkästään liiketoimintaan, vaan sillä on oma roolinsa myös esimerkiksi virkistyskäytössä, Rauman Satama Oy:n tekninen johtaja Timo Metsäkallas toteaa.

– Yhteistyö Rauman sataman kanssa on meille yhteisen historiamme vuoksi merkityksellinen. Merenkulku ja merellinen kulttuuriperintö ovat kulkeneet käsikädessä: nyt on Itämeren pelastamisen aika. Lahjoitusten avulla edistämme vaikuttavia meriympäristöhankkeitamme Itämereen valuvan ravinnekuorman pienentämiseksi ja luontokadon ehkäisemiseksi. Tuella viestimme myös meren merkityksestä, mikä Rauman sataman toiminnassa näkyy hyvin konkreettisesti, sanoo toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku