Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Meeri Koutaniemen teokset myös Esplanadilla

Meeri Koutaniemen teokset myös Esplanadilla

Tänään 23.8. asemoitiin Helsingissä Espan lavan molemmin puolin sijaitsevien Viktor Janssonin suunnittelemien suihkulähteiden altaisiin kaksi Meeri Koutaniemen valokuvateosta.

Teokset ovat altaissa kaksi viikkoa. Ne ohjaavat kohti Suomenlinnassa odottavaa Tuntematon Itämeri -näyttelyä ja kutsuvat herkistymään Itämeren läsnäololle keskellä vilkasta kaupunkiympäristöä. Suomenlinnassa näyttely on auki vielä syyskuun 15. päivään saakka. Näyttelyn aukioloajat ovat ti-to klo 12-18 ja pe-su klo 12-16.

Näyttelyssä on esillä kymmenen Meeri Koutaniemen teosta, jotka hän on toteuttanut John Nurmisen Säätiön kanssa yhteistyössä. Kuvat ovat osittain esillä Levyhallissa vesialtaissa lattialla ja läpikuultavina tilallisina tulosteina ja osittain ulkotilassa. Koutaniemi on kuvannut ihmisiä Suomessa Itämeren rannoilla, Perämerellä ja saaristossa. Jokainen kuvattava yhdistyy konkreettisesti omaan ympäristöönsä toisen päällekkäisen valokuvan kautta. Koutaniemen kuvausmetodi on ollut tilanteessa tapahtuva kaksoisvalotus, mihin ei ole käytetty erillistä kuvanmuokkausta. Jokainen henkilökuva on luotu samassa hetkessä kuvassa näkyvän ympäristön tai luonnon yksityiskohtien kanssa. Koutaniemi on ajankohtainen ja vahvasti mediassakin näkyvä valokuvataiteilija ja toimittaja, joka ei pelkää ottaa kantaa. Hänen teoksensa heijastavat ihmisyyden eri puolia, identiteettiä ja suhdetta ympäristöön.

Meeri Koutaniemen teos Viktor Jansonin suihkulähteessä Esplanadilla


Meeri Koutaniemi

Me itämeriläiset, 2023 

Alumiinikomposiitille tulostetut valokuvat
Installointi Esplanadin vesialtaisiin.

Kiitos: Viktor Janssonin kuolinpesä, HAM Helsingin taidemuseo, Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos STARA ja Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala.
Vedos: Novela Oy

Teosta lähestyessäsi huomioithan veistoksen ja viheristutukset, kiitos!

Pidetään yhdessä huolta merellisestä kaupunkiympäristöstä.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku