Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Muuttamalla muutosta Itämeren tilaan

Muuttamalla muutosta Itämeren tilaan

Kerrostaloja ylhäältä kuvattuna Särkiniemenpuistossa Helsingissä
Kuva: Pohjola Rakennus, Särkiniemenpuisto, Helsinki

Pohjola Rakennus tukee Itämeren pelastamista tarjoamalla asiakkaalle mahdollisuuden valita perinteisen muuttolahjan sijaan lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.

Pohjola Rakennus haluaa omalta osaltaan tukea vastuullista työtä ja rakentaa parempaa huomista. Pohjola Rakennus pyrkii YK:n kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti toimimaan kiireellisesti ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vastaan sekä tekemään erilaisia ilmastotekoja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Vastuullisuustyöhön kuuluu lisäksi ympäristöohjelman sekä eettisten ohjeiden noudattaminen sekä vastuullisuusraportin teko ja julkaisu.

Muuttolahja Itämeren hyväksi

Vuosittain yli 2000 uutta kotia rakentava Pohjola Rakennus on perinteisesti jakanut uusiin koteihin muuttopäiväksi muuttolahjan, jonka tehtävänä on ollut helpottaa muuttopäivää pienillä käyttötavaroilla. Lahja on sisältänyt vastuullisesti tuotettuja ja pitkäikäisiä tuotteita sekä virvokkeita muuttopäivää piristämään.

”Muuttolahjamme on saanut paljon kiitosta. Nykyään monet asiakkaistamme ovat tietoisempia ylikulutuksesta ja yhteiskunta- ja ympäristöasiat kiinnostavat entistä enemmän, joten päätimme tarjota asiakkaillemme helpon tavan toteuttaa hyväntekeväisyyttä. Valitsimme kaksi hyväntekeväisyystahoa, jotka tekevät tärkeää työtä ympäristön ja perheiden eteen”, ympäristöpäällikkö Karoliina Hakala kertoo Pohjola Rakennukselta.

Lahjoituskohteiksi valittiin Hope Ry sekä John Nurmisen Säätiö. John Nurmisen Säätiö oli Pohjola Rakennukselle helppo valinta yhteistyökumppaniksi, sillä Pohjola Rakennus toimii monissa Suomen rantakaupungeissa.

Tuki mahdollistaa konkreettiset hankkeet Itämeren pelastamiseksi

Ensimmäiset 113 kotia, joiden asukkaat pääsevät valitsemaan muuttolahjansa tilalle lahjoituksen, valmistuvat kesäkuun lopulla vuonna 2022. Kaiken kaikkiaan mahdollisuus lahjoitukseen koskee hieman alle 800 tänä vuonna valmistuvaa asuntoa. Pohjola Rakennus lahjoittaa kotien valmistuessa myös mahdollisten myymättömien asuntojen muuttolahjojen osuuden hyväntekeväisyyteen.

”Pitkällä aikavälillä uskomme Itämeren tilan edelleen paranevan, kunhan vain pystymme jatkamaan nykyisiä hankkeitamme, laajentamaan tuloksellisiksi osoittautuneita pilotteja sekä innovoimaan uusia, meren kuormitusta vähentäviä projekteja. Sen vuoksi iloitsemme Pohjola Rakennuksen tuesta, joka mahdollistaa työtämme,” John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt sanoo.


Pohjola Rakennus Oy Suomi on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo vuodesta 1989. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 3 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennusalan yrityksistä ja työllistämme yli 3 000 ammattilaista, joista noin 300 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku