Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Nokia pääyhteistyökumppaniksi John Nurmisen Säätiölle

Teknologiaa avuksi Itämeren suojeluun – Nokia John Nurmisen Säätiön pääyhteistyökumppaniksi

Aaltoja Itämeressä
Kuva: Jukka Nurminen

Nokia aloittaa John Nurmisen Säätiön pääyhteistyökumppanina aikana, jolloin Itämeri kärsii monenlaisista haasteista. Ravinnevalumat lisäävät rehevöitymistä, veden happipitoisuus laskee ja meriluonnon monimuotoisuus on uhattuna. Ilmastonmuutos kiihdyttää ongelmia entisestään.

Kolmevuotinen sopimus Itämeren pelastamiseksi on osa Nokian vastuullisuusstrategiaa ja laajempaa sitoutumista edistää teknologian avulla ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumista.

Nokia haluaa tuotteillaan ja palveluillaan olla merkittävässä roolissa maapallon haasteiden ratkaisemisessa. Sen tarjoamat 5G, sensorit, analytiikka ja muut edelläkävijäteknologiat voivat tukea luonnon ja ympäristön suojelua tarjoamalla ajantasaista tietoa ympäristön tilasta niin maalla kuin merellä. Yhteistyö säätiön kanssa tarjoaa mahdollisuuden pohtia ja selvittää näitä mahdollisuuksia vielä lisää.

”Nokia sitoutuu Itämereen, uniikkiin ekosysteemiin silmiemme edessä. Uskomme, että merenalaisilla optisilla valokuituverkoilla sekä innovaatioillamme, kuten optisilla anturitekniikoilla tai ympäristön monitoroinnilla Nokia pystyy auttamaan meriympäristöä merkittävästi. Työskentely John Nurmisen Säätiön kanssa on erinomainen esimerkki siitä, miten yhteistyöllä voidaan edistää kestävämpää elämäntapaa ja suojella kriittisiä luonnonvaroja ja elinympäristöä”, sanoo Nokian Nicole Robertson, Vice President, Environmental Social and Governance.

”John Nurmisen Säätiö tekee töitä pelastaakseen Itämeren – yhden maailman saastuneimmista meristä. Tuloksekas työ vaatii yritysten ja yhteistyökumppaneiden tukea. Pystymme Nokian tuella toteuttamaan tuloksellisia hankkeita, joilla torjumme Itämeren suurinta uhkaa, rehevöitymistä. Tärkeä osa säätiömme työtä on myös merikulttuurityö ja sen linkittyinen itämeriläiseen identiteettiin. On hienoa, että voimme yhdessä parantaa yhteisen meremme tilaa”, sanoo John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku