Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
OP Ryhmä lahjoittaa 50 000 euroa Itämerityöhön

OP Ryhmä lahjoittaa 50 000 euroa John Nurmisen Säätiölle Itämerityöhön

auringonlasku tyynellä itämerellä
photo Helmi Pörhölä

Lisätietoja

Vuonna 1992 perustettu John Nurmisen Säätiö suojelee Itämerta ja sen kulttuuriperintöä. 50 000 euron lahjoituksellaan OP Ryhmä tukee säätiön hankkeita, joiden avulla lisätään Itämeritietoisuutta ja parannetaan Itämeren tilaa rehevöitymistä ja luontokatoa ehkäisemällä sekä torjumalla haitallisten aineiden pääsyä mereen.

OP Ryhmä toteutti syksyllä 2023 omistaja-asiakkaitaan osallistavan Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn kolmatta kertaa. Kyselyn avulla omistaja-asiakkaat vaikuttavat vuosittain osuuspankkien ja OP Ryhmän vastuullisuustekoihin. Kysely keräsi lähes 49 000 vastausta ja yhdeksi tärkeimmistä teemoista nousi ilmastonmuutoksen hillitseminen ja teot lähiluonnon hyväksi.

– Yhtenä OP Ryhmän vastuullisuusohjelman tavoitteista on edistää luonnon hyvinvointia ja monimuotoisuutta, ja olemme tänä vuonna julkaisseet luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Oman ja arvoketjujen kautta tehtävän työn lisäksi haluamme Suomen suurimpana finanssialan toimijana panostaa yhteistyöhön kolmannen sektorin kanssa. On ilo tukea John Nurmisen Säätiötä meille kaikille yhteisen Itämeren suojelutyössä, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Itämeressä ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät selvemmin ja nopeammin kuin maailman valtamerissä. Leudot talvet ja lisääntyneet sateet lisäävät maalta mereen valuvaa ravinnekuormaa, mikä puolestaan lisää rehevöitymistä. Rehevöitymisen ehkäisemisen lisäksi John Nurmisen Säätiö vähentää hankkeissaan haitallisten aineiden pääsyä mereen sekä torjuu luontokatoa. Säätiö tekee työtä sekä Suomessa että laajasti Itämeren alueella.

– Kiitos OP Ryhmälle merkittävästä tuesta Itämeren pelastamistyöhön. Ilmastonmuutos kiihdyttää rehevöitymistä ja luontokatoa Itämeressä ja näiden torjumiseen tarvitsemme sekä tehokasta merensuojelutyötä että ymmärrystä meren merkityksestä ja sen suojelutarpeesta. Lahjoitusten avulla työn jatkaminen on mahdollista, sanoo John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.


Asiakkaidensa omistama OP Ryhmä on Suomen suurin Finanssiryhmä. OP Ryhmän perustehtävä on edistää omistaja-asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. OP Ryhmä on rakentanut suomalaista yhteiskuntaa ja kestävää tulevaisuutta jo 120 vuoden ajan, ja työ jatkuu.

John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa. Vuonna 1992 perustetun säätiön tehtävänä on myös vaalia, elävöittää ja välittää mereen liittyviä tarinoita sekä kulttuuriperintöä. Työtä ohjaavat tulokset ja vaikuttavuus. Säätiön toimintaa rahoitetaan pääosin lahjoituksilla ja avustuksilla

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku