Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
OP Uusimaa auttaa Itämerta lahjoituksella

OP Uusimaa auttaa Itämerta lahjoituksella

rantakalliota ja merta
Kuva: Lasse Hendriks

Teksti:
Sari Lapinleimu
OP Uusimaa

Itämeren valuma-alueella asuu noin 90 miljoonaa ihmistä. Itämeren äärellä mökkeillään, veneillään, lomaillaan ja virkistäydytään. Mitä tapahtuisi, jos Itämeri saastuisi käyttökelvottomaksi? Meistä jokaisella on mahdollisuus tehdä oma osamme huonovointisen meren pelastamiseksi.

Tämän tiedämme: Itämeri voi huonosti. Se näkyy sameina vesinä ja levän liukastuttamina rantakallioina, umpeen kasvavina rantoina ja haisevina sinilevälauttoina.

– Se näkyy myös pienenevinä kalakantoina, meriajokkaan
muodostamien meriniittyjen hupenemisena ja monimuotoisuuden vähenemisenä, sanoo John Nurmisen Säätiön meriympäristöjohtaja Ulla Rosenström.

Itämeri on herkkä ja haastava vesialue. Meri on matala, ja sen vesi vaihtuu harvoin. Toisaalta kuormitus on kova: valuma-alueella sijaitsee 14 valtiota ja asuu noin 90 miljoonaa ihmistä.

Arkisia valintoja Itämeren hyväksi

Isoihin ongelmiin haetaan isoja ratkaisuja, mutta kymmenien miljoonien yksittäisten ihmisten arkisilla valinnoilla on niilläkin merkitystä.  Ulla Rosenström vinkkaa, mitä jokainen voi tehdä Itämeren eteen.

OP Uusimaa tukee John Nurmisen Säätiötä

OP Uusimaan perustehtävänä on edistää kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Pankki tuki toimialueensa yhteisöjä ja seuroja lahjoitusten ja yhteistyötukien myötä yhteensä 1,4 miljoonalla eurolla vuonna 2023. John Nurmisen Säätiö on yksi OP Uusimaan vuoden 2024 lahjoituskohteista.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue muita yritysyhteistyöuutisia:

Haku