Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Orion jatkaa John Nurmisen Säätiön päätukijana

Hyvinvoinnin vaalijat yhdessä – Orion jatkaa John Nurmisen Säätiön päätukijana

Maisekuva Itämeren rannalta auringon laskiessa
Kuva: Lasse Hendriks

Lisätietoja

Terhi Ormio
Viestintäjohtaja
Orion Oyj
terhi.ormio@orion.fi
+358 50 966 4646

Suomalainen lääkeyhtiö Orion tukee John Nurmisen Säätiön työtä 50 000 eurolla myös vuonna 2022 ja on näin yksi säätiön pääkumppaneista jo neljättä vuotta. Mittava lahjoitus on vain osa tiivistä ja hedelmällistä yhteistyötä.

Hyvinvoiva meri luo hyvinvointia

Itämeri on, paitsi kulkuväylä ja ruoka-aitta, myös hyvän olon lähde kaikille sen piirissä asuville. Siksi John Nurmisen Säätiön ja Orionin yhteistyö on luontevaa. Molemmat ovat hyvinvoinnin rakentajia, toisen keskittyessä ihmisiin ja toisen mereen. ”Meillä on myös toimintaa kaikissa Itämeren ympärysvaltioissa, joten Itämeren suojelutyö on siksi meille sydäntä lähellä oleva kohde”, Orionin viestintäjohtaja Terhi Ormio muistuttaa. ”Itämeri on kotimeremme, meidän meri.”

Vesistövastuullista teollisuutta

Orion on tehnyt pitkäjänteistä työtä minimoidakseen omat vesistövaikutuksensa. Tärkeä askel oli ryhtyä erottelemaan tuotannon laitepesuista syntyvät jätevedet muista jätevesistä: ne ohjataan säiliöihin, ylimääräinen vesi haihdutetaan, ja jäännös poltetaan. Näin jätevesien lääkejäämät saadaan tuhoutumaan sataprosenttisesti.

Osaamistaan Orion on jakanut muidenkin yritysten hyödyksi John Nurmisen Säätiön BEST-hankkeessa, jonka tavoitteena oli tehostaa teollisten jätevesien puhdistusta kunnallisilla jätevedenpuhdistamoilla.

Ympäristöviisas yritys katsoo myös kauemmas

Itämeren suojelu näkyy Orionin kaikessa toiminnassa prosesseista ja tuotekehityksestä aina tuotteiden elinkaaren loppuun saakka: yhtiö on esimerkiksi mukana John Nurmisen Säätiön suojelemassa Lääkkeetön Itämeri -kampanjassa, jossa kannustetaan kansalaisia viemään vanhat lääkkeensä apteekkeihin sen sijaan, että ne heitettäisiin roskiin tai viemäriin.

Kertakäyttömaskien muovi on meressä huoli

Pandemia on tuonut mukanaan uusia haasteita, joihin Orionilla on tartuttu jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti. #MASKITONMERI-kampanja pureutuu kertakäyttömaskien ympäristöhaittoihin. Aloite kampanjaan tuli Orionilta, ja John Nurmisen Säätiö lähti mielellään sen suojelijaksi. Kun poikkeustila joskus on ohi, on tärkeää, ettei meille jää painolastia maskeista, jotka eivät maadu luonnossa. ”Tavoitteemme onkin, ettemme joutuisi poimimaan maskeja rannoilta ja vesistöistä vaan ihmiset oppisivat hävittämään ne oikein. Orion on järjestänyt henkilöstölleen Suomessa kahtena kesänä rantojen siivoustalkoita, joissa on kerätty ämpärikaupalla roskia rannoilta”, Terhi Ormio kertoo.

Lisäapua apteekin hyllyltä

Orionin keräilykampanjoissa kuluttajat voivat valita esinepalkinnon asemesta myös aineettoman lahjan Itämeren hyväksi. Nämä apteekeissa järjestettävät kampanjat tarjoavat kuluttajille helpon tavan osallistua Itämerityön tukemiseen ja kasvattavat yhtiön lahjoituspottia entisestään.

”Iloitsemme Orionin merkittävästä tuesta, jonka turvin voimme jatkaa sekä Itämereen kohdistuvien ekologisten ongelmien ratkaisemista että merikulttuurin vaalimista ja elävöittämistä, John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja, Annamari Arrakoski-Engardt sanoo. ”Lämmin kiitos Orionille!”


Orion on suomalainen lääkeyhtiö, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat neurologiset sairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet. Orionin tuotteita on markkinoilla yli 100 maassa.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku