Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Osakesäästäminen siivittää Itämeren pelastamista

Osakesäästäminen siivittää Itämeren pelastamista – Nordnet Suomen asiakkailta lähes 40 000 euroa Itämeren hyväksi

Kesäinen Itämerimaisema
Kuva: Lasse Hendriks

Pohjoismainen osakesijoittamisen ja rahastosäästämisen yhtiö Nordnet tukee ympäristö- ja ilmastohaasteisiin ratkaisuja etsiviä toimijoita the Re:turn Initiative -hyväntekeväisyysaloitteessaan. John Nurmisen Säätiö on yksi Nordnetin tuen saaneista toimijoista.

Nordnetin tuella John Nurmisen Säätiö parantaa Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa. Lisäksi säätiö vaalii ja välittää mereen liittyviä tarinoita ja kulttuuriperintöä sekä jakaa tietoa Itämerestä.

Lahjoitus jokaisesta pörssikaupasta

Vuoden 2022 kestävässä the Re:turn Initiative -aloitteessa Nordnet lahjoittaa jokaisesta Nordnetin asiakkaan vuoden 2022 aikana tekemästä kaupasta 0,10 Ruotsin kruunua (noin yhden sentin) ympäristö- ja ilmastotoimijoille. Koko vuoden aikana Nordnet Suomen lahjoitussumma kohosi 109 500 euroon.

Suomessa lahjoituksen kohteeksi valikoitui kolme toimijaa, joiden kesken lahjoitussumma jaetaan Nordnetin asiakkaiden äänestyksen perustella. Lahjoituksen saivat Suomen Luonnonsuojeluliitto (44,4 % äänistä), John Nurmisen Säätiö (35,3 %) ja Compensate (20,3 %).

”Nordnetin tavoite on olla Pohjoismaiden johtava vastuullisen säästämisen alusta. The Re:turn Initiative -aloitteen avulla pyrimme näyttämään, että jokainen voi tehdä jotain ilmaston ja ympäristön hyväksi. Samalla haluamme nostaa esiin vastuullista sijoittamista, johon on monia eri keinoja”, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

38 700 euron lahjoitus Itämeren pelastamiseen

The Re:turn Initiative lahjoitus tehtiin neljä kertaa vuodessa, jokaisen vuosineljänneksen päätteeksi.

Nordnetin asiakkaat tukivat ensimmäisen puolen vuoden aikana Itämeren pelastamista peräti 21 800 eurolla.

Toisella vuosipuoliskolla tuen suuruus John Nurmisen Säätiölle oli 16 900 euroa. Koko vuoden aikana Nordnetin asiakkaiden tuki Itämeren pelastamiseen oli yhteensä 38 700 euroa.

”Lahjoituksellaan Nordnet on tekemässä kanssamme konkreettista ja tuloksellista Itämeren suojelutyötä ja varmistamassa, että Itämeren perintö siirtyy myös tuleville sukupolville. Itämeren suurin ongelma on rehevöityminen. Lahjoitus ohjataan projekteihimme, joissa vähennämme mereen päätyvää maatalouden ja turvemetsien rehevöittävää ravinnekuormaa, poistamme meressä jo olevia ravinteita, suojelemme meriluontoa haitallisilta aineilta sekä vahvistamme suomalaisten suhdetta mereen. Kiitämme lämpimästi Nordnetiä ja kaikkia sen asiakkaita arvokkaasta tuesta, sanoo John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku