Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Partioaitan asiakkaat tukevat Itämeren pelastamista

Partioaitan asiakkaat tukevat Itämeren pelastamista merkittävällä summalla

ihmiset seisovat talvisessa metsässä, mies ojentaa lyhdyn naiselle.
John Nurmisen Säätiö sai Partioaitan Ympäristöbonuksen 2023. Meriympäristöjohtaja Ulla Rosenström ja varainhankintajohtaja Erkki Salo ottavat onnitteluja vastaan Partioaitan toimitusjohtaja Markus Mäkiseltä. Kuva: Krista Ylinen

Lisätietoja

Markus Mäkinen
toimitusjohtaja
Partioaitta
markus.makinen@partioaitta.fi

John Nurmisen Säätiö sai 26 488 euron Partioaitan Ympäristöbonus-lahjoituksen tammikuussa 2024. Ympäristöbonus käytetään hankkeisiin, joissa säätiö tekee konkreettista Itämeren suojelutyötä.

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee vuosittain Ympäristöbonus-lahjoituksen Suomen luonnon suojelemiseksi ja ulkona liikkumisen tukemiseksi. Lahjoitussumma kertyy vuoden aikana Partioaitan kanta-asiakkaiden ostoista. Yhdeksän vuoden aikana lahjoitettu kokonaissumma lähentelee miljoonaa euroa.

Vuonna 2023 Ympäristöbonusta lahjoitettiin yhteensä 132 440 euroa, joka jaetaan John Nurmisen Säätiön lisäksi Ikäinstituutille ikääntyneiden luontoliikuntavajeen paikkaamiseen, Plan International Suomelle Suomeen muuttaneiden nuorten luontosuhteen ja ympäristötietoisuuden vahvistamiseksi, Päijänteen Luonnonperintösäätiölle soiden suojeluun ja ennallistamiseen sekä SOS-Lapsikylälle lasten luontoharrastusten tukemiseksi.

– Itämerta suojellaan maalta käsin. Luontokato ja ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät yhtä lailla merellä kuin maalla. Kiitos Partioaitalle ja sen asiakkaille lahjoituksesta, jonka avulla voimme jatkaa meren pelastamista muun muassa kierrättämällä eläintiloilla syntyviä ravinteita hyötykäyttöön kasvitiloille, sanoo Ulla Rosenström, John Nurmisen Säätiön meriympäristöjohtaja.

Hankkeet
Lantakierrätyshanke

Parannamme ruuantuotannon alueellista ravinnetasapainoa ja vähennämme ravinnevalumia Itämereen.


Partioaitta
Partioaitta Oy on Suomessa toimiva ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut yritys. 21 myymälää ja verkkokauppa sekä niiden osaava henkilökunta tarjoavat laadukkaita tuotteita alan johtavilta brändeiltä. Partioaitta on palkittu kuluttajien toimesta sekä alansa arvostetuimpana että alansa vastuullisimpana toimijana jo useamman vuoden ajan. Se noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä, yrityksen arvoihin – laatu, luonto, palvelu, osaaminen ja valikoima – perustuvia periaatteita ja on sitoutunut YK:n Global Compact – yritysvastuualoitteeseen. Partioaitta on osa ruotsalaista Frilufts Retail Europe AB -yhtiötä, johon kuuluvat myös saman alan myymäläketjut Naturkompaniet AB/AS (Ruotsi, Norja), Globetrotter GmbH (Saksa), Friluftsland AS (Tanska), Trekitt Ltd (UK)

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku