Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Soutamalla 100 000 euroa Itämerelle

Soutamalla 100 000 euroa Itämerelle

Two Rowing Finns -kaksikon Markus Mustelin ja John "Jolle" Blässar

Markus Mustelin ja John ”Jolle” Blässar soutivat Atlantin yli, yhteensä 48 000 km, 41 päivässä vuodenvaihteessa 2021–2022. Monta kertaa Atlantin yli purjehtineet miehet halusivat tehdä tämän ainutlaatuisen matkan Itämeren takia.

”Jotenkin tuntui jo tätä projektia suunnitellessa, että meillä on velvollisuus tehdä jotain meidän oman lähimeremme, Itämeren eteen. Haluamme, että se olisi tulevaisuudessa yhtä hieno kokemus nuorille kuin se oli meille aikoinaan”, sanoo Markus.

”Ja onhan se niinkin, että jos tämä meidän reissumme inspiroisi muitakin meidän ikäisiämme kavereita liikkumaan… ei ehkä soutamaan Atlantin yli, mutta liikkumaan omalla tavallaan”, hän jatkaa.

1 200 lahjoittajaa Itämerelle

Soutajien tavoitteena oli kerätä 100 000 euroa Itämeren suojeluun, ja tavoite saavutettiin toukokuussa 2022. Rahat ohjataan Itämeren suojelutyöhön John Nurmisen säätiön ja Pidä saaristo siistinä ry:n kautta. Rahaa tähän ainutlaatuiseen Itämeri-projektiin lahjoitti lähes 1200 eri toimijaa, yritystä ja yksityishenkilöä.

”Olemme iloisia siitä, että Two Rowing Finns halusivat olla mukanamme auttamassa pelastamaan Itämeren ja sen perinnön myös tuleville sukupolville. Lahjoituksen avulla voimme jatkaa konkreettisia ja tehokkaita hankkeita Itämeren rehevöitymisen vähentämiseksi”, sanoo toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä.

”Markuksen ja Jollen Two Rowing Finns -projekti oli kaikin puolin ainutlaatuinen ja poikkeuksellisen menestyksekäs. Olemme hyvin kiitollisia heille ja ylpeitä, että saimme olla mukana matkassa. Kerätyt varat käytämme konkreettiseen ympäristöhuoltotyöhön, kuten saarissa olevien huussien ja jätepisteiden huoltoon sekä huoltoaluskaluston ylläpitoon. Kun muilla alkaa loma, me teemme töitä ilolla, ammattitaidolla ja ylpeydellä, jotta jokainen voi nauttia puhtaista vesistöistä ja siististä ympäristöstä nyt ja tulevaisuudessa”, toteaa puolestaan Pidä saaristo siistinä ry:n toiminnanjohtaja Aija Kaski.

Two Rowing Finns -kaksikon Markus Mustelin ja "Jolle" Blässar yhteiskuvassa Pidä saaristo siistinä ry:n toiminnanjohtaja Aija Kaskin ja John Nurmisen Säätiön toimitusjohtajan Annamari Arrakoski-Engardtin kanssa.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku