Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Supercell jatkaa John Nurmisen Säätiön kumppanina

Yhteistyö pelaa hienosti – Supercell jatkaa John Nurmisen Säätiön kumppanina

Majakka Itämeren rannalla
Kuva: Lasse Hendriks

John Nurmisen Säätiön missio on Itämeren ja sen kulttuuriperinnön pelastaminen. Tämän mission saavuttamiseksi säätiö toteuttaa tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistaa, että meren tarinat välittyvät eteenpäin tuleville sukupolville.

Rakas lähimeremme on suhteellisen matala ja suljettu vesialue, jonka suurimpia ja näkyvimpiä ongelmia on rehevöityminen. Rehevöitymistä aiheuttavat fosfori- ja typpipäästöt, jotka aiheuttavat muun muassa levien kasvua, veden samenemista ja hapettomuuden lisääntymistä pohjanläheisessä vedessä.

Vaikka Itämeri on valtameriin verrattuna pieni, sen suojelu on suuren mittaluokan operaatio. Onneksi tärkeässä tehtävässä on mukana useita pelaajia, kuten Hay Day- ja Clash of Clans -videopelien luoja Supercell, jotka haluavat tehdä osansa ja saada aikaan näkyviä muutoksia. Supercell on päättänyt jatkaa yhtenä John Nurmisen Säätiön päätukijoista myös vuonna 2021. Yhtiön ja säätiön yhteistyö on alkanut jo vuonna 2014.

Ympäristötyöllä annetaan hyvää takaisin

“Yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa on yksi tavoistamme tukea ekologisesti kestävää kehitystä”, Supercellin Give Back –vastuullisuusohjelmasta vastaava Maria Facal kertoo. “Vesien puhtaus on meille tärkeää, ja arvostamme John Nurmisen Säätiön määrätietoista työtä sen hyväksi.”

”Vaikka me Supercellillä keskitymme luomaan pelejä, joita pelataan vuosia ja jotka muistetaan aina, hyvän palauttaminen takaisin yhteisölle on tärkeä osa pelaajien ja yhtiön välistä vuorovaikutusta”, Maria kertoo.

Itämeren pelastaminen ei ole Supercellin ainoa kestävän kehityksen hanke. Yhtiö on sitoutunut kompensoimaan aiheuttamansa hiilidioksidipäästöt, niin oman toimintansa kuin pelejä pelaavien mobiililaitteiden osalta. Samalla he kannustavat muita peliyrityksiä toimimaan samoin. Supercell on YK:n Playing for the Planet Alliance -ryhmittymän jäsen ja on sisällyttänyt ympäristökampanjoita osaan peleistään, kuten Play for Trees -kampanja Hay Day -pelissä joulukuussa 2020.

Selkeitä, mitattavia tuloksia

John Nurmisen Säätiö on vuosina 2005–2020 käynnistänyt lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 30 on saatu valmiiksi. Projektien vaikutukset näkyvät meressä: esimerkiksi pelkästään Suomenlahdella on yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa leikattu vajaassa 10 vuodessa merta rehevöittävää fosforikuormitusta jopa 75 prosentilla.

Säätiö on myös kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä, joka on julkaissut yli 40 kirjaa ja avannut vuonna 2020 yhteistyössä Museoliiton kanssa Digimuseo.fi-palvelun säilyttämään kulttuuriperintömme ja tuomaan museot kaikkien ulottuville.

Tie eteenpäin

Supercell ja John Nurmisen Säätiö uskovat, että ”kovalla työllä ja pienillä onnenpotkuilla parhaat päivät ovat edessämme”, kuten Supercellin CEO ja perustaja Ilkka Paananen on kuvaillut.

Tämä peliyhtiön ja säätiön yhteinen ajattelutapa on näkynyt lukuisissa yhteishankkeissa ja -toimissa vuosien varrella. Supercell osallistui esimerkiksi vuonna 2020 käynnistettyyn #MEIDÄNMERI-kampanjaan merkittävällä lahjoitussummalla, ja yhtiön henkilökunta on antanut taitojaan ja ideoitaan säätiön kommunikaatio- ja varojenkeräyskampanjoihin Itämeren hyväksi.

“Olemme todella kiitollisia ja iloisia Supercellin ja kaikkien upeiden supercelliläisten anteliaisuudesta”, John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja, FT Annamari Arrakoski-Engardt sanoo. “Heidän jatkuvalla tuellaan voimme jatkaa työtämme merellisen kulttuurin ja rakkaan kotimeremme hyvinvoinnin vaalimiseksi. Se on peli, jonka aiomme voittaa – yhdessä ystäviemme kanssa!”

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku