Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Tallink Silja Line jatkaa Itämeren suojelutyötä

Tallink Silja Line jatkaa Itämeren suojelutyötä

risteilyalus saaristossa talvella auringonlaskun aikaan
Kuva: Janne-Petteri Kumpulainen/Tallink Silja Line

Tallink Grupp on allekirjoittanut uuden yhteistyösopimuksen vuodelle 2024 John Nurmisen Säätiön kanssa. Tallink Duty Free tekee yhteistyötä säätiön kanssa jo toista vuotta ja lahjoittaa osan varustamon laivoilla myytävien tuotteiden tuotoista Itämeren suojeluhankkeiden rahoittamiseen.

Vuonna 2024 Tallink Silja Linen asiakkaat voivat tukea Itämeren suojelua ostamalla laivan suklaata yhtiön laivamyymälöistä. Yhtiö tekee 20 sentin lahjoituksen jokaisesta vuoden aikana myydystä Ship’s Milk Chocolate -suklaalevystä.

Lahjoitetuilla varoilla John Nurmisen Säätiö toteuttaa hankkeita, joiden tavoitteena on vähentää Itämeren alueen maatalouden fosforikuormitusta, tehostaa suometsien vesiensuojelua, suojella meriluontoa, vähentää haitallisten kemikaalien ja lannoitteiden päästöä mereen, sekä poistaa ravinteita merestä.

Aaltoja Pohjanlahdella
Kuva: Raimo Sundelin

”Itämeri ja sen suojelu on ratkaisevan tärkeää koko Tallink Gruppille, sillä valtaosa toiminnastamme on riippuvaista rakkaan meremme ja sen ympäristön pitkän aikavälin terveydestä ja selviytymisestä. Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä sellaisen organisaation kanssa, joka suojelee mertamme ja varmistaa sen kestävyyden konkreettisia tuloksia tuottavilla toimilla ja hankkeilla. Asiakkaamme voivat jatkossakin auttaa meitä vaikuttamaan ja ostoksiensa kautta osoittaa lahjoituksen suoraan säätiölle”, kommentoi Tallink Duty Freen johtaja Aimar Pärna.

”Kumppaneidemme tuella voimme jatkaa tärkeää työtämme Itämeren pelastamiseksi. Vuonna 2024 keskitymme työskentelemään erityisesti rehevöitymisen ja haitallisten aineiden vähentämisen eteen. Yhteistyö Tallink Silja Linen kanssa auttaa meitä myös lisäämään tietoisuutta Itämeren tilasta ja kasvattamaan kiinnostusta sen suojelua kohtaan”, sanoo John Nurmisen Säätiön varainhankintajohtaja Erkki Salo.


Lisätietoja:
Tallink Grupp
Group Head of Communications and ESG,
katri.link@tallink.ee
+372 5304 2121

Itämeri tarvitsee apuasi.
Vielä ei ole liian myöhäistä pelastaa Itämerta.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Haku