Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Tokmanni järjestää hyväntekeväisyyskampanjan Itämerelle

Tokmanni järjestää hyväntekeväisyyskampanjan John Nurmisen Säätiön kanssa jo viidettä kertaa

Kuva: Raimo Sundelin

Lisätietoja

Maarit Mikkonen
Sijoittajasuhde- ja viestintäpäällikkö
Tokmanni
maarit.mikkonen@tokmanni.fi
+358 40 562 2282

Tokmanni ja John Nurmisen Säätiö jatkavat pitkäaikaista yhteistyötään uudella hyväntekeväisyyskampanjalla. Pisara – Itämeren puolesta -nimisen kampanjan myötä halpakauppaketju lahjoittaa jokaisesta Tokmanni-myymälöistään ja -verkkokaupastaan touko-elokuussa ostetusta Pisara-tuotteesta yhden sentin Itämeren suojeluun. Tokmanni on tukenut erityisesti rehevöitymisestä kärsivän Itämeren tehtävää työtä vuodesta 2020 lähtien ja jo yhteensä 163 000 eurolla.

Nyt viidettä kertaa järjestettävä hyväntekeväisyyskampanja antaa Tokmannille ja John Nurmisen Säätiölle erinomaisen mahdollisuuden kertoa suojelutyön merkityksestä ja vaikutuksista Itämerelle. Lisäksi Tokmannin asiakkaille tarjoutuu helppo keino osallistua yhdeksän valtion rajaaman Itämeren suojeluun.

”Me Tokmannilla uskomme erityisesti pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja käytännönläheiseen arkiseen tekemiseen. John Nurmisen Säätiöllä on runsaasti kokemusta todistetusti vaikuttavasta työstä Itämeren ja sen perinnön suojelemiseksi. Arvostamme myös sitä, että säätiö pyrkii kertomaan avoimesti paitsi Itämeren suojelutyön tarpeesta myös siitä, mitä lahjoitusvaroilla konkreettisesti tehdään”, Tokmannin henkilöstöstä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Sirpa Huuskonen kertoo.

”Uutiset Itämeren tilasta yhdistettynä saamaamme todella myönteiseen palautteeseen liittyen Pisara – Itämeren puolesta -kampanjaamme ovat vahvistaneet käsitystämme siitä, että tällaiselle hyväntekeväisyystyölle on todellista tarvetta ja Itämerellä ja sen rannikolla on tärkeä paikka suomalaisten sydämissä. Olemmekin jälleen innolla mukana keräämässä varoja Itämeren hyväksi”, hän lisää.

Rahalahjoitus suunnataan konkreettiseen suojelutyöhön

Tokmannin ja John Nurmisen Säätiön hyväntekeväisyyskampanjassa kertyvä rahalahjoitus tullaan ohjaamaan John Nurmisen Säätiön työhön Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi. Jo tähän saakka Tokmanni on tukenut säätiön työtä 163 000 eurolla.

Itämeri kärsii ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta, joita rehevöityminen, meren saastuminen ja maankäyttö kiihdyttävät. Rehevöitymisen vähentäminen on Itämeren näkökulmasta elintärkeää, sillä rehevöityminen on luontokadon merkittävin syy.

”John Nurmisen Säätiön hankkeissa vähennämme rehevöitymistä maa- ja metsätaloudessa, lannoitteiden kuljetuksessa ja meressä jo olevia ravinteita poistamalla. Lisäksi ennallistamme meriluontoa ja torjumme haitallisten aineiden pääsyä mereen. Konkreettisen suojelutyön lisäksi edistämme ihmisten merisuhdetta, jotta meren suojelu nähtäisiin yhä tärkeämmäksi”, sanoo John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

”Säätiömme työ rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Lahjoitusten avulla voimme varmistaa toimintamme jatkuvuutta. Olemme kiitollisia Tokmannin arvokkaasta ja merkittävästä tuesta, joka käytetään tulokselliseen työhön Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi”, hän jatkaa.


Pisara on Tokmanni-halpakauppaketjun vuonna 2019 lanseeraama, kauneuteen ja puhtauteen keskittynyt oma tuotemerkki. Sen valikoimissa on jo pitkään ollut noin 200 ihon-, hiusten- ja vartalonhoitoon sekä muuhun henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvää tuotetta.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue lisää yritysyhteistyöuutisia

Haku