Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri Puhuu

Itämeri puhuu -keskustelut

John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt, Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Antti Iho, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka sekä professori Laura Kolbe keskustelemassa Itämeri puhuu -tilaisuudessa

Itämeri puhuu on John Nurmisen Säätiön yhteiskunnallinen keskustelusarja eri teemoista. Katso tilaisuuksien tallenteet ja tutustu keskustelujen teemoihin:

Sama meri meissä kaikissa 1.12.2022

Itämeri on ajankohtaisten poliittisten ja ekologisten kysymysten näyttämö kulttuuristen näkökulmien jäädessä helposti taka-alalle. Ekologiset, kulttuuriset ja poliittiset vaikutukset kuitenkin kietoutuvat kokonaisuudeksi, jossa jokainen osa vaikuttaa toisiinsa.

Puhujat:
Hannu Väisänen (kirjailija ja kuvataiteilija), Katriina Siivonen (Turun yliopiston dosentti, yliopistonlehtori), Marjo T. Nurminen (tietokirjailija), Jari Hänninen (Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen apulaisprofessori) ja Annamari Arrakoski-Engardt (John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja).

Ylirajainen – Pinnanalainen 5.4.2022

Mitä Itämeren alueen valtiot oikeasti tekevät yhteisen meremme eteen? Puhetta vai tekoja? Toimiiko yhteistyö ja kuinka muuttunut turvallisuuspoliittinen ympäristö vaikuttaa Itämeren tilaan? Kuinka huolissaan luontokadosta pitää olla? Loppuuko ruokapöydistä Itämeren kala? Ovatko Itämeren alueen valtiot sitoutuneita meren pelastamiseen?

Puhujat: Isabella Lövin (vapaa toimittaja, Ruotsin ent. ilmasto- ja ympäristöministeri), Juhani Kaskeala (ent. puolustusvoimien komentaja, amiraali), Alf Norkko (Itämeritutkimuksen professori, Tvärminnen eläintieteellisen aseman tieteellinen johtaja) ja Annamari Arrakoski-Engardt (John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja)

Tieto, kuvittelu ja valta 1.12.2021

Maailma on täynnä tietoa ja sen arvioiminen on usein vaikeaa. Tietoa voidaan myydä ja varastaa. Kuka tietoa käyttää ja mihin tarkoituksiin? Itämeri on hätätilassa – totta vai tarua?

Puhujat: Kaius Niemi (Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja), Antti Iho (Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija), Timo Harakka (liikenne- ja viestintäministeri), Laura Kolbe (professori) ja Annamari Arrakoski-Engardt (John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja)

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Haku