Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Tapahtumat
Akkuteollisuuden sulfaattipäästöjen vaikutukset vesistöissä -seminaari

Akkuteollisuuden sulfaattipäästöjen vaikutukset vesistöissä – Tiedämmekö tarpeeksi?

27.11.2023
maanantai
13.00–16.00

lokaatio ikoni

Verkossa

tilanne ikoni

Tapahtumaa pääsee seuraamaan striimin kautta.

Uusien akkumateriaalitehtaiden potentiaaliset sulfaattipäästöt vesistöihin ja Itämereen ovat herättäneet keskustelua ja huolta eri puolilla Suomea. Vihreä siirtymä vauhdittaa investointeja akkuteollisuuteen, ja onkin ensiarvoisen tärkeää, että teollisuuden ympäristövaikutukset huomioidaan, kun uusista investoinneista päätetään.  

Mitä tiedämme akkuteollisuuden sulfaattipäästöistä, ja miksi ne herättävät huolta? Tervetuloa kuulemaan aiheesta John Nurmisen Säätiön ja Suomen ympäristökeskuksen seminaariin ma 27.11. klo 13–16.

Ohjelma 

Tervetulosanat, John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt ja Suomen ympäristökeskuksen viranomaispäällikkö Jorma Jantunen.

Miten sulfaattipäästöt syntyvät ja millaiset ovat lain sallimat rajat päästöille? Teollisuuden sulfaattipäästöistä ja ympäristöoikeudellisesta näkökulmasta sulfaattiin kertovat Syken erikoistutkija Petri Ekholm ja tutkimus-professori Antti Belinskij.

Miksi sulfaattipäästöt huolettavat ja miten ne ovat vaikuttaneet vesistöihin? Tutkimustuloksista kertovat Syken erikoistutkija Jouni Lehtoranta, Syken johtava tutkija Seppo Hellsten ja professori Juha Karjalainen Jyväskylän yliopistosta. 

Onko ratkaisuja näkyvissä? Teollisuuden jätevesiratkaisuista kertoo tutkijatohtori Hanna Virpiranta Oulun yliopistosta. Käsittelemme myös ympäristölainsäädännön keinoja. 

Lopuksi päivän antia kommentoivat kansalaisaktivisti, FM Outi Lankia ja Syken erikoistutkija, Itämeripaneelin puheenjohtaja Seppo Knuuttila.

vene rantautumassa saaren laituriin ylhäältä kuvattuna.

Seminaarin materiaalit

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Haku