05.07.2022

Osakesäästäminen siivittää Itämeren pelastamista

Pohjoismainen osakesijoittamisen ja rahastosäästämisen yhtiö Nordnet tukee ympäristö- ja ilmastohaasteisiin ratkaisuja etsiviä toimijoita the Re:turn Initiative -hyväntekeväisyysaloitteessaan. John Nurmisen Säätiö on yksi Nordnetin tuen saavista toimijoista.

Nordnetin tuella John Nurmisen Säätiö parantaa Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöongelmia, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa. Lisäksi säätiö vaalii ja välittää mereen liittyviä tarinoita ja kulttuuriperintöä sekä jakaa tietoa Itämerestä.

Lahjoitus jokaisesta pörssikaupasta

Vuoden 2022 kestävässä the Re:turn Initiative Nordnet lahjoittaa jokaisesta Nordnetin asiakkaan vuoden 2022 aikana tekemästä kaupasta 0,10 Ruotsin kruunua (noin yhden sentin) ympäristö- ja ilmastotoimijoille.

Suomessa lahjoituksen kohteeksi valikoitui kolme toimijaa, joiden kesken lahjoitussumma jaetaan Nordnetin asiakkaiden äänestyksen perustella. Lahjoituksen saavat Suomen Luonnonsuojeluliitto (44,4 % äänistä), John Nurmisen Säätiö (35,3 %) ja Compensate (20,3 %).

”Nordnetin tavoite on olla Pohjoismaiden johtava vastuullisen säästämisen alusta. The Re:turn Initiative -aloitteen avulla pyrimme näyttämään, että jokainen voi tehdä jotain ilmaston ja ympäristön hyväksi. Samalla haluamme nostaa esiin vastuullista sijoittamista, johon on monia eri keinoja”, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

21 800 euron lahjoitus Itämeren pelastamiseen

The Re:turn Initiative lahjoitus tehdään neljä kertaa vuodessa, jokaisen vuosineljänneksen päätteeksi.

Tammi-maaliskuussa 2022 Nordnet Suomessa tehtiin 3 932 900 pörssikauppaa. Lahjoitussumma kohosi noin 38 000 euroon, josta John Nurmisen Säätiölle lahjoitettiin 13 400 euroa.

Huhti-kesäkuun aikana pörssikauppoja tehtiin 2 563 900 ja noin 23 800 euron kokonaissummasta John Nurmisen Säätiölle lahjoitettiin 8 400 euroa.

Nordnetin asiakkaat ovat ensimmäisen puolen vuoden aikana tukeneet Itämeren pelastamista peräti 21 800 eurolla.

”Lahjoituksellaan Nordnet on tekemässä kanssamme konkreettista ja tuloksellista Itämeren suojelutyötä ja varmistamassa, että Itämeren perintö siirtyy myös tuleville sukupolville. Me John Nurmisen Säätiössä kiitämme lämpimästi Nordnetin asiakkaita arvokkaasta tuesta, jonka ohjaamme yhteisen meremme hyvinvoinnin edistämiseen”, kiittää John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Kuva: Lasse Hendriks

Aiheeseen liittyvää