Hyppää sisältöön
Etusivu
Yrityksille
Yritysyhteistyö
Vastuullisuus on Tokmannin strategian ytimessä

Vastuullisuus on Tokmannin strategian ytimessä

Itämeren aalto

Tokmannin tavoitteena on olla alan vastuullisin halpakauppa ja rakentaa osaltaan hyvää tulevaisuutta. 

Tokmannilla vastuullisuus syntyy koko henkilöstön voimin tehdyistä todellisista, arkisista teoista. Niitä ohjaavat Tokmannin strategian vastuullisuustavoitteet, joiden pääteemoja ovat Tuotteet ja hankintaketju, Ilmasto, Ihmiset ja Rehti liiketoiminta. John Nurmisen toiminnan tukeminen on luonteva osa Tokmannin ilmasto- ja ympäristötyötä. 

”John Nurminen Säätiö tekee konkreettista ja pitkäjänteistä työtä Itämereen kohdistuvan kuormituksen ja ympäristöriskien vähentämiseksi. Olemme tehneet jo kolmena kesänä yhteistyötä Säätiön kanssa Itämeren suojelemiseksi lahjoittamalla jokaisesta kampanja-aikana myymästämme Pisara-tuotteesta yhteensä 148 000 euroa Itämeren suojeluun. Pisara on kauneuteen ja puhtauteen keskittynyt oma tuotemerkkimme”, kertoo Tokmannin vastuullisuuspäällikkö Emilia Koski. 

Tokmannin merkittävimmät vaikutuksen luonnon monimuotoisuuteen ja ilmastoon syntyvät sen myymien tuotteiden ja niiden raaka-aineiden kautta. Tämän takia Tokmanni ottaa luonnon monimuotoisuuden huomioon valikoimatyössään ja rakentaa siten valikoimiaan kestävästi.

Luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä tukevat myös Tokmannin kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Tokmanni on sitoutunut rajoittamaan maapallon lämpötilan nousun korkeintaan 1,5 celsiusasteeseen omassa toiminnassaan. Tokmannin tavoitteena on myös olla hiilineutraali vuonna 2025 oman toiminnan osalta. 

Tokmanni Emilia Koski valokuva
Emilia Koski, vastuullisuuspäällikkö, Tokmanni Oy

”Saavuttaaksemme kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteemme tarvitsemme John Nurminen Säätiön kaltaisia yhteistyökumppaneita. John Nurmisen Säätiö on tehnyt jo peräti 30 vuotta johdonmukaisesti töitä pelastaakseen Itämeren ja sen perinnön tuleville sukupolville. Arvostamme suuresti Säätiön konkreettisia hankkeita, joilla parannetaan Itämeren tilaa ja mereen kohdistuvaa kuormitusta sekä vähennetään ympäristöriskejä”, jatkaa Koski. 


Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Haku