Ympäristökasvatus

John Nurmisen Säätiö on mukana tukemassa lasten ja nuorten ympäristökasvatusta. Järjestämme Itämeri-aiheisia oppitunteja yhteistyössä Luonto-Liiton kanssa sekä tarjoamme ympäristökasvatusmateriaaleja koulujen ja kerhojen käyttöön.

Ympäristökasvatus yhteistyössä Luonto-Liiton kanssa

Vuonna 2019 John Nurmisen Säätiö ja ympäristökasvatuksen konkari Luonto-Liitto tarttuivat roskapihtien varteen satojen aktiivisten vapaaehtoisten kanssa osana yhteistä Muoviton meri -kampanjaa. Kesän aikana siivosimme rantoja 14 tapahtuman yhteydessä mm. Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Bengtsårin leirisaarella. Tapahtumissa ympäristökasvatus oli vahvassa roolissa: John Nurmisen Säätiön ja Luonto-Liiton Itämeriryhmän pisteellä tutustuttiin Itämeren yleisimpiin rantaroskiin ja jaettiin Itämeren suojeluvinkkejä. Lapset oppivat lisää meristä ja niiden suojelusta leikkimielisen roskaonginnan ja värityskuvien avulla.

Olemme myös laatineet ympäristökasvatusmateriaalit osaksi yläkoulujen Itämeri-kasvatusta. Oppitunnilla sukelletaan Itämeren syvyyksiin, tutustutaan tärkeimpiin lajeihin, perehdytään Itämerta vaivaavaan rehevöitymiseen ja pohditaan, mitä suojelutekoja jokainen meistä voi tehdä Itämeren hyväksi.

Opettajat voivat tilata koululle Itämeri-vierailun veloituksetta Luonto-Liiton kautta.

Splash-peli

Splash-pelissä voi heittäytyä merensuojelun supersankariksi ja pelastaa pelaamalla Itämeren. Lapset ja nuoret oppivat pelaamisen ohella, millaiset arjen valinnat auttavat Itämerta. Peliä voi pelata suomeksi ja englanniksi.  www.splashgame.fi

Taksvärkki-keräys

Tarjoamme taksvärkki-keräyksen toteuttajille materiaalia Itämeri-aiheisen oppitunnin pitämiseen. Tunnilla luokka voi tutustua muun muassa Itämeren tilaan, ongelmiin ja merta tervehdyttäviin toimiin. On suositeltavaa pitää Itämeri-tunti ennen päivätyökeräystä. Ilmoittakaa koulunne tai luokkanne mukaan John Nurmisen Säätiön päivätyökeräykseen Taksvärkki-lomakkeella.

Lataa materiaali täältä:
Itämeri-oppitunti
Tehtäviä
Tietoa opettajille
Tieto oppilaalle