Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Tuntematon Itämeri on Valitse Vastuullisemmin -tapahtuma!

Tuntematon Itämeri on Valitse Vastuullisemmin -tapahtuma!

Tuntematon Itämeri näyttelyn banneri

Kirjoittaja

Mikä yhdistää Flow Festivaalin, Suomenlinnan Kekrin ja Tuntematon Itämeri -näyttelyn? Kaikki nämä Helsingissä järjestettävät tapahtumat järjestetään vastuullisesti.

Tuntematon Itämeri -näyttely toteuttaa Helsingin Valitse Vastuullisemmin kriteeristöstä energiaa, ruokaa ja juomaa, sosiaalista kestävyyttä ja muita vastuullisuuskategorioita monipuolisesti. On ollut helppoa luoda tapahtuma yhdessä Suomenlinnan hoitokunnan kanssa, jonka toimet nojaavat vastuulliseen matkailuun Unescon maailmanperintökohteessa. Tapahtuma toteutetaan John Nurmisen Säätiön koordinoimana yhteistyössä Suomenlinnan toimijoiden, kuten Suomenlinnan hoitokunnan, Helsingin Taitelijaseuran ja Viapori Jazzin kanssa. Näyttelystä ei peritä pääsymaksua ja siellä järjestetään myös kaikille avoimia, maksuttomia työpajoja sekä konsertti.

Tuntematon Itämeri -näyttely on esteetön ja saavutettava niiltä osin, kuin se on suojellussa Unescon maailmanperintökohteessa mahdollista. Suomenlinnan esteettömyydestä löytyy tietoa tästä. Näyttelyyn saavutaan Kauppatorilta julkisella liikenteellä tai vesibusseilla tai omalla veneellä. Lisäksi kannustamme tapahtumakävijöitä suosimaan julkista liikennettä tai saapumaan Kauppatorille läheltä tultaessa jalan tai pyörällä.

Tapahtuma-alueen suunnittelussa on huomioitu ja minimoitu vaikutukset ympäröiviin viheralueisiin, sillä tapahtuma toteutetaan suojellussa Unescon maailmanperintökohteessa, jossa vaikutukset ympäristöön huomioidaan mm. kulkureiteissä.  Suomenlinnan hoitokunnalla on sähkösopimus, jossa käytetään 100-prosenttista aurinko-, vesi-, bio- ja/tai tuulisähköä.

Kävijöiden on mahdollista täyttää oma juomapullonsa juomavedellä useammassakin yleisö-WC:ssä, joista löytyy myös tietoa hanaveden sopivuudesta juomavedeksi. Avajaistarjoiluissa huomioimme erityisruokavaliot ja tarjolla oli sekä vegaanista että kala-kasvisannoksia.

Lähtökohtaisesti näyttelystä ei aiheudu kävijöiden tuottamaa jätettä. Suomenlinnassa on mahdollista lajitella kaikkien tärkeimpien jakeiden lisäksi myös muovi. Suomenlinnan hoitokunnan siivouksessa sopimistoimija on sitoutunut käyttämään ympäristömerkittyjä pesuaineita. Suomenlinnan hoitokunnalla on WWF:n Green Office sertifikaatti sekä Sustainable Travel Finland -merkki.  Tuntematon Itämeri -näyttelyn rakentamisessa suositaan materiaaleja, jotka ovat kierrätettävissä.  Suosimme lainaamista, vuokraamista ja uusiokäyttöä ja laajennamme tietoa näyttelystä verkkoon. Olemme luopuneet paperisesta käsiohjelmasta.

Näyttelyn tuottajana John Nurmisen Säätiöllä on aktiivinen rooli sidosryhmien innostamisessa mukaan vastuullisuustekoihin. Olemme valinneet yhteistyökumppanit vastuullisesti ja yritykset ovat sitoutuneet toimimaan ympäristöystävällisesti. Tapahtuma on maksuton, mutta tapahtumassa kannustetaan lahjoittamaan Itämeren pelastustyöhön eli John Nurmisen Säätiön toimintaan.

Seuraamme ja noudatamme olemassa olevia terveysturvallisia suosituksia ja viestimme niistä selkeästi asiakkaille.

Lisätietoa vastuullisuudesta voi kysellä näyttelyn viestinnän asiantuntija Maija Soljanlahdelta tai Suomenlinnan hoitokunnasta.

Klikkaa MyHelsinki -tapahtumiin.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku