Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Puhtaalla sisäilmalla puhdas Itämeri

Puhtaalla sisäilmalla puhdas Itämeri

Aurinkoinen Itämerimaisema

Suomalainen ilmanvaihdon ratkaisuja valmistava Climecon tukee jo kolmatta vuotta John Nurmisen Säätiön Itämeren pelastustyötä. Yhteistyön nimikkotuotteeksi on valikoitunut Climeconin asuinhuoneistoihin soveltuvat, tyylikkäät FINO-venttiilit.

Itämeri-venttiileillä hyvä sisäilmasto tuhansiin koteihin

Maailman ensimmäiset Itämeri-venttiilit ovat saaneet lämpimän vastaanoton talotekniikka-alalla ja niitä on päätynyt kumppanuuden aikana tuhansia kappaleita asuin- ja kerrostalokohteisiin ympäri Suomea. ”Kun kentällä kuullaan, että FINO tukee Itämeren hyvinvoinnin edistämistä, on palaute todella positiivista,” kertoo Climeconin päätelaitteiden tuotepäällikkö Pekka Huhtela. ”Voi vaikka tarkistaa, mikäli omastakin kodista löytyy Itämeri-venttiilit!”

Climecon tarjoaa FINOn myötä vaihtoehdon, jonka avulla Itämeren suojelutyössä voivat olla mukana kiinteistöjen suunnittelijat, urakoitsijat, rakennuttajat ja asukkaat läpi koko rakennuksen arvoketjun. ”Rakennusalalla hankintaketjut ovat pitkiä, mutta tämä tarkoittaa myös mahdollisuutta tehdä vastuullisia valintoja useassa eri vaiheessa – kunhan vastuullisia vaihtoehtoja on saatavilla”, huomauttaa Tommi Uksila, Climeconin toimitusjohtaja.

Pitkäjänteistä suojelutyötä

John Nurmisen säätiön merkityksellinen työ Itämeren tilan parantamiseksi sekä suojelutyön pitkäjänteisyys ovat Uksilan mukaan syitä siihen, miksi Climecon päätti jatkaa kumppanuutta. Climeconin tuki ohjataan John Nurmisen Säätiön tuloksellisiin ja tehokkaisiin Itämeren pelastustoimiin.

Pelastustoimista tärkeimmät keskittyvät rehevöitymisen vähentämiseen. Säätiön hankkeissa muun muassa poistetaan meressä olevaa rehevöitymistä edistävää fosforia, parannetaan ravinnetasapainoa kasvi- ja eläintiloilla, kehitetään lannoitteiden kuljetusta ja käsittelyä satamissa, vähennetään biokaasun tuotantoon liittyviä ravinnepäästöjä ja muun muassa jaetaan aktiivisesti tietoa Itämerestä yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi.

”Lahjoitusten avulla voimme varmistaa hankkeidemme ja työmme jatkuvuutta. On hienoa, että puhtaasta sisäilmasta huolehtiva Climecon huolehtii myös Itämeren puhtaudesta ja elinvoimaisuudesta”, kiittää John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Katso lisää: climeconair.com

Kuva: Climecon

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku