Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Tuntematon Itämeri Suomenlinnassa kesällä 2023

Tuntematon Itämeri Suomenlinnassa kesällä 2023

Tuntematon Itämeri -näyttelyn banneri

Ajankohtainen näyttelykokonaisuus on John Nurmisen Säätiön taidelähtöinen Itämeren pelastusoperaatio, joka kokoaa monipuolisen taiteilijakaartin yhteisnäyttelyyn kesällä 2023 Suomenlinnassa.

Näyttelyä varten tuotetaan valokuvataidetta, ja kokonaisuudessa teokset yhdistyvät merta tutkiviin sekä tulkitseviin ääni- ja videoteoksiin.

Näyttely rakennetaan Susisaareen lentokonetehtaana ja laivatelakkana tunnettuun Levyhalliin. Maksuton näyttely avautuu yleisölle 17. toukokuuta ja jatkuu 15. syyskuuta saakka ti-to klo 12-18 ja pe-su klo 12-16.

Hankkeen tuotannosta vastaa John Nurmisen Säätiö. Näyttelyn kuratoinnista vastaa Henna Paunu Espoon modernin taiteen museosta:

– Näyttely paljastaa teosten kautta erilaisia, henkilökohtaisia tai välitettyjä suhteita mereen. Osa teoksista pohjautuu myös taiteen ja tieteen välimaastoon sekä tutkijoiden havaintoihin ja mittauksiin. Kaikkia näyttelyn toteuttamisessa mukana olevia yhdistää halu toimia Itämeren pelastamiseksi. Näyttely kiinnittää huomiota siihen täydelliseen ja arvokkaaseen asiaan, hauraaseen sisämereen nimeltä Itämeri, jonka pelastamiseksi on nyt toimittava, avaa intendentti Henna Paunu.

Taiteilijat Jan Eerala, Kaisu Koivisto, Anna Nykyri, Meeri Koutaniemi, Renja Leino, Arja Renell ja Raimo Sundelin luovat Levyhalliin moniäänisen, Itämerestä kertovan näyttelyn. Lue lisää taiteilijoista ja Tuntematon Itämeri -näyttelystä.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku