Hyppää sisältöön
Etusivu
Mitä teemme
Itämeri-media
Viaporin Tuoppi purjehditaan jo 40. kerran

Juhlavuottaan viettävä Viaporin Tuoppi jatkaa yhteistyötään John Nurmisen Säätiön kanssa – puisten purjeveneiden regatta purjehditaan jo 40. kerran Suomenlinnan vesillä

Kisaveneitä vuoden 2020 Viaporin Tuopissa. Kuva: Pertti Tikkanen
Kisaveneitä vuoden 2020 Viaporin Tuopissa. Kuva: Pertti Tikkanen

Lisätietoja

Johanna Bruun
kommodori, Suomenlinnan Pursiseura
vastaava tuottaja, XL Viaporin Tuoppi 
sups@sups.fi
+358 40 522 4353

Suomenlinnan Pursiseura jatkaa monivuotista yhteistyötään John Nurmisen Säätiön kanssa terveemmän Itämeren ja merellisen kulttuuriperinnön hyväksi. Yhteistyö näkyy erityisesti Viaporin Tuoppi -tapahtumassa ja siihen liittyvässä viestinnässä ja markkinoinnissa.

Lauantaina 17.8.2024 purjehdittava Viaporin Tuoppi on järjestyksessä jo 40. puisten pursien regatta. Purjehduskilpailun lisäksi meri- ja purjehduskulttuurin ylläpitäminen kuuluvat oleellisesti Viaporin Tuopin ohjelmaan. Matalan kynnyksen kilpailu on avoin kaikille ja osallistujina on purjehtijoita laidasta laitaan. Monessa veneessä kilpailee useampi sukupolvi yhdessä. Ylisukupolvinen rakkaus Itämereen ja merikulttuuriin onkin tapahtuman kantavia voimia.

”Viaporin Tuopin järjestäjän, Suomenlinnan Pursiseuran yksi tehtävä on edistää puuvenekulttuurin säilymistä. Haluamme jättää seuraaville sukupolville paitsi klassiset puuveneet ja niillä purjehtimisen kulttuurisen pääoman, myös elävän ja puhtaan Itämeren”, Suomenlinnan Pursiseuran kommodori Johanna Bruun kertoo.

John Nurmisen Säätiö toteuttaa konkreettisia pelastustoimia Itämeren rehevöitymisen ja luontokadon pysäyttämiseksi. Lisäksi säätiö vahvistaa niin rannikon kuin sisävesienkin asukkaiden merisuhdetta välittämällä Itämereen liittyviä tarinoita ja tietoa. Omakohtainen kosketus mereen lisää halua ja kykyä suojella meriympäristöä. 

”Viaporin Tuoppi vahvistaa ja edistää aineettoman ja aineellisen puuvenekulttuurin säilymistä eri sukupolvien kokoontuessa vuosittain yhteisesti koetun tärkeän asian äärelle. Parhaimmillaan tämä yhteys eri puuvenesukupolvien välillä vahvistaa yhä uusien sukupolvien suhdetta Itämereen”, John Nurmisen Säätiön kulttuurituottaja Elina Tuomarila sanoo.

Viaporin Tuopille vuonna 2020 avattu lahjoitustiimi on auki kaikille venekunnille, jotka osallistuvat kisaan. Lahjoittamalla osana Viaporin Tuopin tiimiä voivat venekunnat pelastaa palan Itämerta ja sen kulttuuriperintöä. Lisäksi Suomenlinnan Pursiseura lahjoittaa jokaisen osallistujan puolesta viisi euroa John Nurmisen Säätiön Itämeri-työhön.


Viaporin Tuopin lahjoitustiimiin löydät tästä linkistä sekä viaporintuoppi.fi -sivulta.

Pohjoismaiden suurin puisten purjeveneiden regatta Viaporin Tuoppi purjehditaan Suomenlinnaa ympäröivillä vesillä 17.8.2024. Mukaan odotetaan yli sataa upeaa klassikkokaunotarta. Ilmoittautuminen on auki manage2sailissa.

Haluatko pysyä kartalla Itämeren tilasta?

Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä Itämeri-aiheisista tapahtumista, säätiön hankkeiden etenemisestä, merellisistä julkaisuista ja muista kiinnostavista sisällöistä.

Lue seuraavaksi

Haku