KUUKAUSILAHJOITUS

Pelasta Itämeri ja sen perintö kuukausilahjoittajana

Tiesitkö, että Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä?

Samalla se on meidän ainoa meremme – meri, jonka hyvinvoinnin haluamme palauttaa. Aika on käymässä vähiin, ja nyt tarvitaan välittömiä, konkreettisia toimenpiteitä useilta eri tahoilta. Jokakesäiset laajat sinilevälautat ovat meille näkyvin merkki Itämeren huonosta tilasta, mutta herkkä Itämeri kärsii useista muistakin ympärivuotisista ongelmista. Pitkäjänteisiä ponnisteluja tarvitaan näiden ongelmien ratkomiseen.

Jokainen meistä voi omilla toimillaan vaikuttaa Itämeren tilaan. Itämerta ei kuitenkaan voi pelastaa yksin. Kuten aaltojen tekeminen katsomoissa, se vaatii yhteistyötä. Nyt katsomomme on Itämeren ranta. Mitä enemmän meitä on, sitä suurempi Aalto saadaan aikaan. Kutsumme sinut mukaan Itämeren suojelutyöhön John Nurmisen Säätiön Suureen Aaltoon!

Puhdas ja elävä luonto on suomalaisilla kaikkialla lähellä. Tätä rikkautta on suojeltava pitkäjänteisellä työllä. Itämeren tila ei ole paikallinen ympäristöongelma, vaan koskettaa kaikkia Itämeren alueen asukkaita ja toimijoita. Puhdas, uintikelpoinen ja monimuotoinen Itämeri on meidän kaikkien yhteinen etu.

Itämeren arvokkaita tarinoita tulee suojella, sillä ne kertovat tarinaa paitsi merestä, myös meistä, joille Itämeri on lähellä sydäntä. Meren tarinan ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämertamme pitää suojella.

Tuellasi toteutetaan tuloksellisia meren ja sen perinnön suojelutoimia

Säännöllisenä tukijana mahdollistat John Nurmisen Säätiön pitkäjänteisen ja tuloksellisen suojelu- ja kulttuurityön. Tavoitteenamme on Itämeren hyvä tila, jossa vesi on kirkasta, ravinteita ja leviä ei ole meressä liikaa, ja meren pohjalla riittää happea. John Nurmisen Säätiö on vuosina 2005–2020 käynnistänyt lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 25 on saatu päätökseen. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa pelkästään Suomenlahdella on leikattu vajaassa 10 vuodessa merta rehevöittävää fosforikuormitusta jopa 75 prosentilla. Tällä hetkellä käynnissä on yhdeksän hanketta, joilla parannetaan Itämeren tilaa muun muassa niittämällä rannikkoruokoa, parantaa lannan ravinteiden hyötykäyttöä, poistaa fosforia Itämerestä kalastamalla särkikalaa ja sitoa pelloilta tulevaa valumaa kipsikäsittelyllä. Lue lisää hankkeistamme: www.johnnurmisensaatio.fi/hankkeet/

Mitä enemmän meitä on, sitä suurempi Aalto saadaan aikaan. Ryhdy kuukausilahjoittajaksi ja ole suojelemassa Itämerta ja sen perintöä.

 • 1. Valitse ensin lahjoituksen suuruus

 • 2. Kerro seuraavaksi yhteystietosi

 • 3. Valitse vielä laskutuspäivä

  Saat postissa maksuohjeet kuukausilahjoituksen tekemiseksi

Joululahjoitus

Lahjoittaminen on helppo ja nopea tapa auttaa. Lahjoituksesi turvin teemme tuloksellista Itämeren suojelutyötä sekä välitämme meren tarinaa tuleville sukupolville.

Valitse lahjoituksen suuruus

Pelasta pala Itämerta

Liity mukaan Itämeren pelastusjoukkoihin lunastamalla pala Itämerta. Voit valita kartalta haluamasi paikan ja tehdä lahjoituksen. Voit myös antaa pelastamasi palan  lahjaksi perheenjäsenelle tai ystävälle.

PELASTA PALA ITÄMERTA

Yrityslahjoitus

Itämeren ja sen perinnön pelastaminen tuleville sukupolville on yrityksille ajankohtainen tapa toteuttaa ympäristötyötä ja yhteiskuntavastuuta. Tukemalla John Nurmisen Säätiötä yrityksesi on mukana tekemässä konkreettista ja tuloksellista Itämeren suojelutyötä ja varmistamassa, että Itämeren perintö siirtyy myös tuleville sukupolville.

Tapoja tukea John Nurmisen Säätiön työtä:

 • Yritysyhteistyö yritystukijana
 • Rahalahjoitukset
 • Markkinointi- ja tuotemyyntiyhteistyö
 • Pro bono -yhteistyö
 • Laitteisto- ja välinelahjoitukset
 • Mediatilalahjoitukset

LUE LISÄÄ YRITYSYHTEISTYÖSTÄ

Testamenttilahjoitus

John Nurmisen Säätiöllä on pitkät perinteet suomalaisen merihistorian ja -kulttuurin vaalimisessa sekä Itämeren suojelutyössä. Teemme töitä Itämeren pelastamiseksi ja sen tarinan säilyttämiseksi tuleville sukupolville ja olemme luotettava taho, jos harkitsette omaisuutenne testamenttaamista hyvään tarkoitukseen.

Testamenttilahjoitukset ovat verovapaita. John Nurmisen Säätiö ei voi edunsaajana tarjota juridista apua testamentin laatimiseen.

Mikäli olette kiinnostuneita testamenttilahjoituksesta, otattehan yhteyttä säätiön varainhankintajohtaja Erkki Saloon, erkki.salo(at) jnfoundation.fi tai puh +358 (0)40 728 1859.

Muistokeräys

Voit kunnioittaa muistolahjoituksella edesmenneen muistoa. Yhteisellä keräyksellä voidaan kukkien tai muistoadressien sijaan tukea työtä Itämeren ja sen perinnön säilyttämiseksi.

Välitämme omaisille tiedon keräykseen osallistuneista sekä muistolahjoituksen tuottaman yhteissumman. Tiedot lähetetään noin kaksi viikkoa muistotilaisuuden jälkeen.

Muistokeräyksen perustaminen on vaivatonta. Jos haluat perustaa keräyksen, täytä tarvittavat tiedot alla.

Muistokeräyksen perustaminen

Muistokeräyksen perustajana voi toimia esimerkiksi edesmenneen lähiomainen. Edesmennyttä muistavien henkilöiden lahjoitukset ohjautuvat hänen perustamaansa keräykseen. Muistolahjoituksen perustamisen jälkeen voi lahjoitusmahdollisuudesta kertoa esimerkiksi kuolinilmoituksessa. Pyydä  ilmoituksessa muistolahjoituksen tekevää käyttämään keräykselle luotua viitettä. Saat  muistokeräykselle luodun viitenumeron sähköpostiisi täytettyäsi alla olevat tiedot.

Lahjoitukset voi tehdä seuraavalle tilille:

Tili: FI06 1214 3000 1122 96
Maksun saaja: John Nurmisen Säätiö
Viite: [keräyksellesi luotu viite, jonka saat täyttämällä alla olevat tiedot]

Täytäthän alla olevat tiedot, jotta saamme tarvittavat tiedot muistolahjoitusten seuraamista varten. Osoitetiedot ja muistotilaisuuden päivämäärä ovat tarpeen, jos haluat tiedon keräyksen loppusummasta ja keräykseen osallistuneista henkilöistä.

Pyydä muistolahjoituksen tekevää kirjoittamaan tilisiirtolomakkeen viestikohtaan keräyksellenne luotu viite.

Näin osaamme kohdentaa lahjoitukset oikeaan keräykseen.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Taksvärkkikeräys

John Nurmisen Säätiön tavoitteena on hyvinvoiva meri ja sen monipuolisten tarinoiden jakaminen. Hankkeemme parantavat Itämeren tilaa pienentämällä merelle liian suurta ravinnekuormaa ja vähentämällä ympäristöriskejä. Taistelemme erityisesti Itämeren rehevöitymistä vastaan. Rehevöityminen ilmenee muun muassa jokakesäisinä sinilevälauttoina ja sameina rantavesinä. Itämeren suojelutyön ohella säätiö haluaa varmistaa, että Itämeren tarinat siirtyvät myös tuleville sukupolville. Valitsemalla päivätyökeräyksenne kohteeksi John Nurmisen Säätiön, olette mukana Itämeren pelastusjoukoissa.

Tarjoamme käyttöönne materiaalia Itämeri-aiheisen oppitunnin pitämiseen. Tunnilla luokkanne voi tutustua Itämeren tilaan, ongelmiin ja merta tervehdyttäviin toimiin. On suositeltavaa pitää Itämeri-tunti ennen päivätyökeräystä. Oppilaitoksenne saa itse valita ajankohdan, jolloin keräyspäivä pidetään. Osallistuminen on oppilaille vapaaehtoista. Suositus päivätyöstä maksettavaksi palkkioksi on 15 euroa.

Lisätietoja toiminnastamme löydät oheisista esitteistä:

Tietoa opettajille
Tietoa oppilaille

Näin käynnistätte keräyksen

 1. Sopikaa päivätyökeräyksen päivämäärä
 2. Ilmoittakaa koulunne tai luokkanne mukaan John Nurmisen Säätiön päivätyökeräykseen alla olevalla lomakkeella
 3. Saatte vastausviestinä ohjeet ja materiaalit yhteyshenkilöllenne
 4. Järjestäkää keräys
 5. Tilittäkää keräyssumma John Nurmisen Säätiön keräystilille FI06 1214 3000 1122 96

Huomioittehan, että säätiö ei vakuuta päivätyökeräykseen osallistujia.

 • Esimerkiksi tapahtuman arvioitu osallistujamäärä

Merkkipäiväkeräys

Juhlista syntymäpäiviäsi, hääpäivääsi, valmistumistasi tai muuta merkkipäivääsi käynnistämällä keräys Itämerelle. Kun vietät merkkipäivääsi, voit pyytää onnittelijoita lahjojen antamisen sijasta tekemään lahjoituksen John Nurmisen Säätiölle. Merkkipäiväkeräyksellä tuette yhdessä työtä Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi.

Ohjaa merkkipäivänäsi huomionosoitukset John Nurmisen Säätiölle ilmoittamalla kutsun yhteydessä keräystilimme tiedot ja sinulle luotu viitenumero, jonka avulla lahjoitukset kohdistetaan keräykseesi. Saat  merkkipäiväkeräyksellesi luodun viitenumeron sähköpostiisi täytettyäsi alla olevat tiedot. Pyydä muistolahjoituksen tekevää käyttämään sinulle luotua viitettä.

Kaikki viitteellesi osoitetut lahjoitukset osoitetaan merkkipäiväkeräykseesi.

Voit kertoa asiasta kutsutekstissä esimerkiksi näin:

Juhlin 50-vuotispäiviäni xx.xx.20xx. Kukkien ja huomionosoitusten sijaan toivon teidän tukevan John Nurmisen Säätiön työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi.

Tili: FI06 1214 3000 1122 96
Maksun saaja: John Nurmisen Säätiö
Viite: [keräyksellesi luotu viite, jonka saat täyttämällä alla olevat tiedot]

Myös yritykset voivat tehdä merkkipäivälahjoituksen John Nurmisen Säätiölle juhlistaessaan esimerkiksi pyöreitä vuosia. Ilmoita merkkipäiväkeräyksestä täällä.

Ilmoita merkkipäiväkeräyksestä täyttämällä alla olevat tiedot. 

Ilmoitathan muista mahdollisista toiveistasi yhteystietolomakkeen lisätietoja-kentässä. Mikäli ilmoitit haluavasi koonnin keräyksestäsi, lähetämme sen sinulle kahden viikon päästä merkkipäivästäsi.

 • Yhteystiedot

 • Merkkipäivän tiedot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tilisiirto

Lahjoitus säätiölle

Tue toimintaamme tekemällä lahjoitus säätiölle. Lahjoituksesi avulla toteutamme tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistamme, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville.

SAAJA: John Nurmisen Säätiö
IBAN-NUMERO: FI06 1214 3000 1122 96
SWIFT: NDEAFIHH

Lahjoitus Puhdas Itämeri -hankkeille

Auta meitä pelastamaan Itämeri! Tue työtämme Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi ja meren ympäristöriskien pienentämiseksi.

SAAJA: John Nurmisen Säätiö
IBAN-NUMERO: FI54 1596 3000 0765 15
SWIFT: NDEAFIHH

Lahjoitus merikulttuurille

Osallistu meren tarinan välittämiseen. Tue työtämme, jossa tuotamme merellistä kulttuurisisältöä, julkaisemme kirjoja ja järjestämme näyttelyitä sekä tapahtumia.

SAAJA: John Nurmisen Säätiö
IBAN-NUMERO: FI32 1596 3000 0765 23
SWIFT: NDEAFIHH